Blog - Hodinársky slovník

Viete ako si vybrať hodinky na ples?

Plesová sezóna je v plnom prúde, páni vytiahnu dokonalo padnúce smokingy, vysoko leštené topánky dámy zas nádherne okúzľujúce róby. Ples je udalosť pri ktorej sa môžeme cítiť výnimočne a dať na seba to najlepšie čo máme. V tomto období skoro so železnou presnosťou evidujem články bulvárnych magazínov ktoré rozoberajú kto mal čo oblečené ako v tom vyzeral a podobne.

Pozor na investície. Ako si správne vybrať hodinky na celý život?

Máme tu ďalšie pokračovanie sprievodcu výberom náramkových hodín. Tentokrát si posvietime na drahšiu a tú najbežnejšiu kategóriu v rozhraní 1 000 až 5 000  eur.

Každý máme svoje preferencie, osobne by som napríklad neutratil tisíce za koňa, nezaplatil kaderníkovi viac ako 10 eur za strihanie a nikdy by som si nekúpil drahú čistú vodu z trilión rokov starého vrtu na Islande. Všetci máme právo voľby a každého zaujíma niečo iné. No pokiaľ ste hodinkám prepadli, vidíte v tom niečo viac a veríte, že raz ich darujete svojmu potomkovi, potom má zmysel venovať čas aj čítaniu tohto článku.

Rady odborníka: Ako si vybrať správne "entry level" hodinky? (2. časť)

Vitajte pri našom druhom pokračovaní seriálu „Ako si vybrať správne hodinky“. V minulom článku (Rady odborníka ako si vybrať správne "entry level" hodinky 1.časť)  ste sa určite dozvedeli zopár dôležitých bodov a teraz tu máme pokračovanie a ďalšie užitočné rady s tým spojené. Ktoré sú to sa dozviete nižšie.  

Rady odborníka: Ako si vybrať správne "entry level" hodinky? (1. časť)

Existuje pár kľúčových bodov, ktoré by ste mali pred nákupom hodiniek rozhodne zvážiť. Aspekty, ktoré pokiaľ pri výbere zohľadníte, nemôžete pochybiť. Avšak ak predsa len túžite po „kvalitných“ hodinkách od výrobcu „handier“, ďalej nečítajte, naozaj. Kvalitné mäso kupujem od mäsiara, strihať sa chodím ku kaderníkovi a hodinky si kupujem od hodinára. Chápete, kam tým mierim?

4 veci, ktoré by ste o hodinkách s chronometrom mali vedieť

V minulom článku sme sa vám pokúsili priblížiť fungovanie mechanického strojčeka, dnes tu máme ďalšiu zaujímavú tému. Mnohokrát sa stáva, že zákazníci si zamieňajú dva základné výrazy: chronograf a chronometer, pričom ide o dva absolútne rozdielne pojmy. Na to, aby ste v tom mali jasno, som pre vás pripravil tento článok. Takže aký je rozdiel medzi chronometrom a chronografom? Zjednodušene povedané, chronograf sú stopky a chronometer je certifikovaný prístroj na meranie času, skrátene COSC. Čo je ten COSC a čo všetko to obnáša, sa dozviete v nasledujúcich riadkoch.  

Ako fungujú mechanické hodinky?

Vítame každého záujemcu, či milovníka hodiniek! Prijmite od nás pozvanie na dlhú, ale zmysluplnú cestu. Poháňaní neuhasiteľným ohňom nadšenia k prístrojom na meranie  času – predovšetkým noseným na zápästí - otvárame blog, ktorý vás cielene, krok za krokom, prevedie neprehľadnou húštinou informácii do jedinečného vesmíru hodinárskeho sveta.

Registrace do newsletteru


Vaše osobní údaje (t.j. Váš e-mail) budeme (Swiss Watches, s. r. o.) zpracovávat pouze za účelem zasílání newsletterů se zajímavým obsahem z oblasti e-mail marketingu v souladu s platnou legislativou a zásadami ochrany osobních údajů. Svůj souhlas se zasíláním a zpracováním osobních údajů můžete kdykoli odvolat prostřednictvím odhlašovacího odkazu v každé kampani.

Máte otázku? Volejte

+421 915 849 940
Pondělí až pátek od 9.00 do 17.00

Proč u nás nakupovat

5 partnerských prodejen 90% zboží skladem Věrnostní slevy Autorizovaný prodejce