Longines Silver Arrow – pre oči puristu

Nemôžem si pomôcť, ale heritážne kúsky od Longines ma začínajú baviť stále viac a viac. Naposledy mi udrela do očí novinka Silver Arrow - model, ktorého korene siahajú do 50. rokov minulého storočia.

V uplynulom období prehodnocujem svoj postoj k veľkostiam hodiniek a stále viac inklinujem k menším priemerom. Naposledy, keď sa v šamorínskom X-BIONIC Sphere konali parkúrové preteky Longines Global Champions Tour, boli sme prítomní ako distribútor značky a hostili sme našich obchodných partnerov a dobrých klientov. 
Ja som si do tohto prostredia vzal na zápästie Longines Présence na modrej koži s modrým ciferníkom s priemerom 38,50 mm. Táto veľkosť mi akosi učarovala. Jemné subtílne puzdro dokonale sadne k obleku, ale aj športovej elegancii.

Ako je uvedené na stránke výrobcu, model poukazuje na inovatívneho ducha, ktorý poháňal značku napriek dekádami. No nezabúda ani na odolnosť a úzku spojitosť značky s históriou. Tomu niet čo vytknúť.  Hodinky som vytiahol z trezora, aby som si ich vyskúšal na vlastnej koži. Proporčne ma hodinky ma celkom uspokojujú, pôvodný model s „dámskym priemerom“ 34 mm by už v dnešnej dobe asi nikoho neoslovil. Preto Longines pružne reaguje na preferencie zákazníkov 21. storočia a svoj historický kúsok oblieka do puzdra vo veľkosti 38,50 mm. Hrúbka je len 9,9 mm a vo výsledku prispieva k celkovému dojmu štíhlych hodín. Čo sa týka nositeľnosti ako takej, dôležitejší údaj je „from lug-to-lug“, a to 48 mm. Ak by som celkovo mal zhodnotiť puzdro, príde mi robustné a technické – tento pocit vo mne umocňuje mohutná luneta. Celé púzdro je opracované do vysokého lesku, na viečku na zadnej strane sa nachádza gravír nadzvukového lietadla.

Ak si Silver Arrow porovnám s Présence, tie sú v tomto priemere podstatne deliktánejšie. Spolu s tenkou lunetou, jemnými indexmi a ručičkami vytvárajú harmóniu. Puristov a vyznávačov klasiky poteší absencia dátumovníka (ako sa v poslednom čase dozvedám, minoritná skupina milovníkov hodín dátumovníky nemusí). Na strieborno-opalínovom ciferníku sa nachádzajú strieborné horizontálne a vertikálne brúsené indexy zakončené SuperLuminovou. Zafírové sklo je konvexné a opatrené antireflexnou vrstvou.

Hnedá teľacia koža je ukončená jednoduchou prackou, ktorá sa používa aj v kolekcii Présence. Na prvý pohľad a z diaľky mi koža evokuje saténový povrch. O pohon sa stará upravený Longines kaliber L888 so 72-hodinovou rezervou chodu, kremíkovým vláskom v oscilátore a 5-ročnou zárukou. Cena je 2 050 eur.

Registrace do newsletteru


Vaše osobní údaje (t.j. Váš e-mail) budeme (Swiss Watches, s. r. o.) zpracovávat pouze za účelem zasílání newsletterů se zajímavým obsahem z oblasti e-mail marketingu v souladu s platnou legislativou a zásadami ochrany osobních údajů. Svůj souhlas se zasíláním a zpracováním osobních údajů můžete kdykoli odvolat prostřednictvím odhlašovacího odkazu v každé kampani.

Máte otázku? Volejte

+421 915 849 940
Pondělí až pátek od 9.00 do 17.00

Prečo u nás nakupovať?

5 partnerských predajní 90% tovaru na sklade Vernostné zľavy Autorizovaný predajca