Novinky z dielne Omega pre rok 2022

V nasledujúcom príspevku sa pozrieme na novinky značky Omega pre tento rok: AquaTerra 34 a 38 mm, Seamaster Diver 300M, Speedmaster ‘57, Speedmaster Moonwatch Moonshine, Constellation Aventurin a Constellation 28 mm.

Divné obdobie pokračuje. Začalo to postupným útlmom a napokon fatálnym koncom Baselworldu, potom prišiel covid a na jeho zdanlivom konci došla vojna. Človek už ani nemá veľa dôvodov, prečo by sa mal tešiť, poprípade prečo by mal svoju prácu robiť naplno. Pravdou je, že napriek všetkému sa svet neprestáva točiť a my pokračujeme ďalej. Rovnako hodinárske značky v tomto období začínajú chrliť novinky. Chýbajú mi časy, keď sme sa všetci stretli vo Švajčiarsku za jedným stolom, mohli sme porozprávať, zasmiať sa,vypiť si... veď rozumiete. Nič nenahradí osobný kontakt.

Mám rád Omegu, veľmi. Podľa môjho názoru za poslednú dekádu urobila tak markantný skok, čo sa týka kvality kalibrov a modelov, ako žiadna iná značka. Množstvo dobrých marketingových ťahov a hromada skvelých modelov. Nie, že by Omega strácala svoju identitu, Speedmaster bol a bude mimoriadny, cuká mi však viečko pri až okatej podobnosti modelov s hlavným konkurentom. Ja viem, že už všetko bolo vymyslené a viem, že takmer všetko z obdobia Speedmaster vs.Daytona vyzerá podobne. Viem, že keď chceš urobiť zlaté Speedy a dať na ne kožený remienok, tak sa podobe nevyhneš. Chápem aj rovnaké myšlienkové pochody a fundamentálne základy navrhovaných modelov, ale nemôžem sa ubrániť pocitu, že niekedy je to na hrane.

Všetky novinky sú pekné, podarené a napriek podobnosti sa budú veľmi dobre predávať. V predchádzajúcom článku som písal o Omega Planet Ocean Ultra Deep, poďme na ďalšie.

Omega Aqua Terra 34 a 38 mm

Omega predstavuje dvojičky v 34 a 38-milimetrovom prevedení, v tomto priemere AquaTerra opúšťa koncept "teak" ciferníkov, ktorý mal pripomínať drevenú palubu lode. Značka stavila na farebnú paletu ciferníkov bez Tiffany, môžete ich vidieť na obrázku. Obe velkosti ciferníkov budú zdobené efektom „sunburst“, prípadne lakované. Dátum ostávana pozícii 6 a v tomto väčšom priemere to pôsobí len ako „vyrezaný“ otvor do ciferníka. Neviem, koho Omega mieni týmto modelom osloviť, no nemôžem sa ubrániť pocitu, že pôsobia jemne dámsky. Menší priemer sa od väčšieho bude odlišovať nielen ozdobnejším rámom dátumového venca, ale aj indexmi vyplnenými SuperLuminovou v tvare člna. Indexy sú v oboch prípadoch vyrobené z bieleho zlata a aplikované ručne. O pohon sa postará OMEGA Co-Axial Master Chronometer 8800 s certifikáciou METAS s rezervou chodu 55 hodín – údaj platný pre verziu 34 a 38 mm.

Omega Speedmaster ‘57

Nový klasický Speedmaster dostáva štíhlejšie puzdro, farebná škála ciferníkov sa rozšírila a vo vnútri pribudol kaliber s ručným náťahom. Podľa všetkého bude puzdro v porovnaní s predchádzajúcou verziou štíhlejšie a priemer 40,5 mm bude cieliť na ortodoxnejších vyznávačov klasických modelov, ktorí tolerujú moderné interpretácie ciferníka a celkového dojmu. K štíhlosti určite prispel aj sendvičový ciferník.O pohon sa bude starať OMEGA Co-Axial Master Chronometer Caliber 9906 s ručným náťahom a rezervou chodu 60 hodín.

Omega Seamaster Diver 300M

Dočkali sme sa Hulkovej Omegy. Klasický a časom overený top seller dostáva nový„nástrek“ v zelenej farbe. O tomto notoricky známom kúsku nie je nutné veľa písať, luneta aciferník s laserom vyrezávanými vlnkami budú vyrobené z keramiky. Pohon zabezpečí OMEGA Co-Axial Master Chronometer 8800 s certifikáciou METAS srezervou chodu 55 hodín.

Omega Speedmaster Moonwatch Moonshine

Bez ohľadu na to, čo sa hovorí, ja zlaté hodinky môžem. Hlavne, keď sa k legende, akou je Moonwatch, pridá retro look vďaka novej generácii náramkov Speedmaster. Puzdro bude vyrobené zo zliatiny Moonsihine Gold. Moonshine Gold je zliatina vytvorená v roku 2019 exkluzívne pre spoločnosť Omega. Pomer surovín je nasledovný: Zlato 75 %, Striebro 14,5 %, Meď 9, Paládium 1 %. Dostupné budú dva varianty, full-gold so zeleným ciferníkom PVD a model so zlatým ciferníkom na koži. O pohon stará OMEGA Co-Axial Master Chronometer Caliber 3861 s ručným náťahom a rezervou chodu 50 hodín

Omega Constellation Aventurin

Na rad prichádza echt dámsky exkluzívny model s priemerom 29 mm, automatickým strojčekom a puzdrom z 18-karátového zlata. Zaujímavosťou je nádherný aventurín v trochfarebných prevedeniach. Extrémnosť tohto modelu podčiarkujú diamanty na ciferníku a na lunete, celé puzdro je uchytené na kožených remienkoch. Budúca majiteľka bude musieť oželieť o niečo hrubšie puzdro s rozmerom 12,2 mm, ktoré je dôsledkom použitia automatického strojčeka. Pohon zabezpečuje OMEGA Co-Axial Master Chronometer Caliber 8701 s rezervou chodu 50 hodín.

Omega Constellation 28 mm

Pre dámy, ktoré hľadajú niečo univerzálnejšie a menej okázalé, tu je a vždy bola Omega Constellation s priemerom 28 mm s batériovým pohonom. Batériový pohon sa odráža nielen na pohodlnej „údržbe“, čo mnoho dám ocení, ale aj na konečnej hrúbke 8,48 mm. Model bude dostupný v štyroch farebných vyhotoveniach so sunburst efektom, ktorý však nevychádza zo stredu, ale práve od hviezdy umiestnenej nad šestkou. Rímske číslice nalunete si osvojili farebnosť ciferníka. O pohon sa bude starať quartz OMEGA Caliber 4061.

To bola časť noviniekv kocke. Vyslovujem presvedčenie, že tie najlepšie veci, ako Speedmaster Moonwatch predáme tak, že sa nedostanú ani do pultu. Myslím si, že veľmi dobre sa bude predávaťzelený Hulk a Seamaster Planet Ocean UltraDeep. O budúcnosti ostatných modelov, napriek tomu, že každý velebí menšie priemery, napríklad takú Aqua Terra 38, celkom pochybujem. Ale pozor, je tu ešte Ázia...Radi by sme vedeli, čo si o novinkách myslíte vy - dajte nám vedieť

Registrace do newsletteru


Vaše osobní údaje (t.j. Váš e-mail) budeme (Swiss Watches, s. r. o.) zpracovávat pouze za účelem zasílání newsletterů se zajímavým obsahem z oblasti e-mail marketingu v souladu s platnou legislativou a zásadami ochrany osobních údajů. Svůj souhlas se zasíláním a zpracováním osobních údajů můžete kdykoli odvolat prostřednictvím odhlašovacího odkazu v každé kampani.

Máte otázku? Volejte

+421 915 849 940
Pondělí až pátek od 9.00 do 17.00

Prečo u nás nakupovať?

5 partnerských predajní 90% tovaru na sklade Vernostné zľavy Autorizovaný predajca