OMEGA Moonwatch: Porovnali sme staršiu aj novú verziu

Na nové hodinky OMEGA Speedmaster Moonwatch Professional bol vyvíjaný tlak odbornej verejnosti i fanúšikov, pretože museli naplniť moderné očakávania, zároveň zachovať svoje historické dedičstvo. Podarilo sa výrobcovi splniť tieto vzájomne odporujúce si požiadavky?

Z dôvodu, že som mal zrazu v rukách model, ktorý fungoval do teraz, a model, ktorý začína novú epizódu legendárnych Moonwatchov, rozhodol som sa natočiť porovnávacie video. Hodinky som mal u seba celý víkend, aby som si ich mohol detailnejšie prezrieť.  Síce predchádzajúcu edíciu som v rukách držal mnohokrát, predsa len nie je nad priame porovnanie.

Síce sme nové hodinky OMEGA Speedmaster Moonwatch Professional očakávali až v druhej polovici tohto roka, prišli o niečo skôr. Spoločne s nimi k nám navyše dorazil aj model, o ktorom sme ani netušili, že ho ešte uvidíme zabalený vo fólii - predchádzajúci model s referenčným číslom 311.30.42.30.01.006.

Mal som tak v rukách model, ktorý bol v ponuke doteraz a zároveň najnovší model, ktorý začína novú epizódu legendárnych Moonwatchov. Naskytla sa mi tak nevšedná príležitosť natočiť porovnávacie video.

Aby som si mohol obe hodinky detailne pozrieť a porovnať, mal som ich u seba celý víkend. A hoci som predchádzajúcu edíciu v rukách držal mnohokrát, predsa len nie je nad priame porovnanie.

Na prvý pohľad sa môže zdať, že sa jedná o „takmer“ identické hodinky, avšak pri detailnejšom pohľade zistíte, že skoro každý jeden detail bol prepracovaný.

Nehovorím však o technických parametroch nového strojčeka MASTER Chronometer 3861, ktorý nahradil pôvodný kaliber 1861. Mám na mysli detaily, ktoré chytia za srdce, ako napríklad tenšie puzdro a luneta, ciferník s ručne aplikovaným 3D logom, chrumkavejšími číslami a funkčnou sekundovou stupnicou. Náramok je asi samostatná kategória.

Príde mi to tak, že je oveľa jednoduchšie navrhnúť model úplne od začiatku. Tak napríklad, ak chcete urobiť nové potápky, stačí sa držať základných parametrov, ako jednosmerne otočná a dobre čitateľná luneta, robustné puzdro, veľké indexy Super-LumiNova, pridáte trochu svojej firemnej DNA a model je na svete.

Pri tomto modeli však museli v OMEGA pracovať s legendou, ktorá je v poslednom čase v žiare reflektorov viac ako kedykoľvek predtým a na ktorej mnoho skalných fanúšikov pozná každú jednu referenciu Speedmastera od roku 1957 - jeho váhu, dĺžku indexu, a tak ďalej.

Musíte teda vytvoriť nový model pre 21. storočie, súčasne v žiadnom prípade nestratiť nič z pôvodného ducha. A ak toto nie je odvážny počin, tak už neviem, čo iné. No a podarilo sa?

 

Registrace do newsletteru


Vaše osobní údaje (t.j. Váš e-mail) budeme (Swiss Watches, s. r. o.) zpracovávat pouze za účelem zasílání newsletterů se zajímavým obsahem z oblasti e-mail marketingu v souladu s platnou legislativou a zásadami ochrany osobních údajů. Svůj souhlas se zasíláním a zpracováním osobních údajů můžete kdykoli odvolat prostřednictvím odhlašovacího odkazu v každé kampani.

Máte otázku? Volejte

+421 915 849 940
Pondělí až pátek od 9.00 do 17.00

Prečo u nás nakupovať?

5 partnerských predajní 90% tovaru na sklade Vernostné zľavy Autorizovaný predajca