2022 Omega Seamaster Planet Ocean Ultra Deep

Skúsenosti z extrémov na dne Tichého oceánu Omega zúžitkovala pri modeli Seamaster Planet Ocean Ultra Deep, ktorý o svojich vlastnostiach vypovedá už samotným robustným dizajnom.

V rámci expedície Five Deeps z roku 2019, o ktorej sme už písali, sa hodinky Omega Ultra Deep zapísali do histórie dosiahnutím najhlbšieho miesta na Zemi, Mariánskej priekopy. Model bol umiestnený na robotickom ramene ponorky. Na základe tohto počinu Omega adaptovala získané know-how pre novú civilnú kolekciu určenú verejnosti. Omega Planet Ocean Ultra Deep testovali švajčiarski inžinieri v ťažkých podmienkach: puzdro je vodeodolné do 6000 metrov (20 000 stôp) a hodinky spĺňajú normu ISO 6425:2018, ktorá špecifikuje požiadavky a následné testy pre potápačské hodinky používané pri hĺbkovom potápaní.

Aj keď je svet plný vysokoodolných potápiek, hodinárske spoločnosti už veľmi nemajú tendenciu predbiehať sa v tom, kto vyrobí odolnejší model. Každému z nás je jasné, že to nie je potrebné, veď stopky ani tachymeter takmer nikto z nás nepoužíva. Viem si však predstaviť, že budúci majiteľ civilných Ultra Deep si môže vystreliť z kamoša, ktorý vlastní napríklad také Rolex Deepsea Sea-Dweller (vodeodolnosť "LEN" do 3900 metrov). Pokiaľ teda ten jeho kamoš tie hodinky bude mať, možno je už dvanásty rok v poradí, nevieme..

K hodinkám

Konštrukcia tejto novinky zaujme robustnosťou, puzdro s priemerom 45,5 mm a hrúbkou 18,2 mm určite nepatrí medzi bežné športové hodinky. Omega Ultra Deepje vyrobená z O-MEGASTEEL, novej zliatiny patentovanej značkou Omega.
Ide o materiál odolnejší oproti bežnej oceli, ktorý by mal byť zbavený niklu, mal by mať iný odtieň a disponovať vyššou odolnosťou pred poškriabaním.

Na nový model a poťažkanie si tejto „novej“ ocele sa tešíme. Gradientný lakovaný ciferník bude osadený plastickými indexami z bieleho zlata, čo majitelia napríklad Aqua Terry určite ocenia. Nie je nič krajšie ako odlesk indexov z bieleho zlata. Jednosmerne otočná luneta je vyrobená z materiálu Liquid Metal. Na zadnej strane puzdra sa bude nachádzať viečko ztitánu 5. generácie.O pohon sa postará osvedčený manufaktúrny kaliber 8912 rezistentný pred magnetizmom, vybavený 62-hodinovou rezervou chodu, 5-ročnou zárukou a frekvenciou 3,5 Hz. Už mi neostáva nič iné, než konštatovať a smerovať moje myšlienky k distribútorovi Omega, aby nám aspoň jeden kus Deep Sea poslal. 

Dostupných bude 5 modelov, 4 oceľové verzie s modrou a oranžovou lunetou a jeden model v titánovom puzdre s NATO remienkom. 

Registrácia do newsletteru


Vaše osobné údaje (t.j. Váš e-mail) budeme (Swiss Watches, s. r. o.) spracovávať iba za účelom zasielania newsletterov so zaujímavým obsahom z oblasti e-mail marketingu v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Svoj súhlas so zasielaním a spracovaním osobných údajov môžete kedykoľvek odvolať prostredníctvom odhlasovacieho odkazu v každej kampani.

Máte otázku? Volajte zadarmo

+421 915 849 940
Pondelok až piatok od 9.00 do 17.00

Prečo u nás nakupovať?

5 partnerských predajní 90% tovaru na sklade Vernostné zľavy Autorizovaný predajca