Baselworld 2018 Predstavenie noviniek Breitling

Hneď po príchode z Bazileja Vám ponúkam svoje čerstvé zážitky v prvej ochutnávke: značka Breitling.

Po tom, čo spoločnosť CVC Capitals Partners kúpila Breitling, jednu z mála nezávislých a rodinou vlastnených hodinárskych firiem, sme boli všetci nedočkaví, akým smerom sa hodinky s okrídleným béčkom v logu budú uberať  - mimochodom, ostalo už len B bez krídel, prvýkrát použité na hodinkách v roku 1940.

     Častokrát som počúval nielen od kolegov, ale aj zákazníkov, že už by bolo načase zamyslieť sa nad dizajnom a priniesť niečo nové. Presne tieto požiadavky sťaby vyslyšal nový generálny riaditeľ George Kern, ktorý - mimochodom, úspešne - šéfoval IWC. (A ak by ste chceli vidieť, aké nádherné hodinky vznikli práve pod jeho vedením, stačí zabehnúť do našej predajne Watch De Luxe Eurovea.) Vráťme sa ale naspať k Breitlingu! Ako sa už spoločnosť nechala počuť, bude sa snažiť dobiť ázijský trh, kde dominuje Omega, Longines, či iné prastaré a konzervatívne značky. Preto sa nové vedenie rozhodlo pustiť cestou nového dizajnu, menších priemerov a, samozrejme, úplne novej DNA, ktorá však ešte nebola celkom presne definovaná.

Osobne som sa týchto zmien obával. Značka, ktorá dlhé roky buduje svoje renomé, postavené na špecifickom dizajne ako Navitimer alebo  SuperAvenger s priemerom puzdra 49 mm, chce osloviť útle ázijské zápästie? Pomerne odvážne! Navyše, už pred Baselworldom boli postupne vypúšťané prvé fotografie, ktoré radikálne zmeny len potvrdzovali a, priznám sa, môj skepticizmus len naberal na sile. Najviac som bol zvedavý na nový rad Breitling Navitimer 8. Musím priznať, že nakoniec som ostal celkom milo prekvapený. (Vopred sa ospravedlňuje za fotky robené mobilom, ale pri výbere kolekcie pre naše dve predajne nebolo veľa času a musel som to maximálne využiť.)

Navitimer 8

      Názov tejto úplne novej kolekcie je prebratý z oddelenia Huit Aviation, ktoré Breitling založil v 30. rokoch na výrobu palubných chronografov pre letecké spoločnosti. „Huit“ znamená vo francúzštine osem a v tom čase sa osmička odvolávala na 8 dní prevádzky - samozrejme, na elektrinu. Novinka sa od klasického Navitimeru líši hlavne lunetou, ktorá skôr pripomína okraj mince a možnosťou dostať Navitimer v trojručičkovom prevedení a tiež s pandovým ciferníkom.

Navitimer 8 B01 Chronograph  43 (AB0117131B1A1)

Priemer 43 mm, Kaliber B01 (manufaktúrny), oceľový náramok

Cena uvedeného modelu: 7300 eur

Priemer 43 mm je určite ten triezvejší a z dlhodobého hľadiska veľmi dobre nositeľný. K tomu prispieva aj rozumná hrúbka puzdra. Taktiež sa mi páči prevedenia dvojfarebného ciferníka a arabské číslice s hrubou vrstvou luminiscencie. Menej príťažlivé bolo spracovanie zapínania na náramku, ako mi však bolo povedaná, bude sa to ešte dolaďovať.

Navitimer 8 Chronograph 43 Blacksteel (A13314101B1X1)

Priemer 43 mm, Kaliber 13, Povrchová úprava DLC, remienok: teľacina

Cena uvedeného modelu: 6200 eur

O niečo lacnejšia verzia s kalibrom 13 a DLC úpravou, osobne by som preventívne šiel do variantu bez DLC. Tá je cca o 900 eur lacnejšia a hodinkám to bez čiernej úpravy omnoho viac pristane.

Navitimer 8 B01 Chronograph  43 (AB0117131C1P1)

Priemer 43 mm, Kaliber B01 (manufaktúrny), remienok: aligátor

Cena uvedeného modelu: 7000 eur

Modrá je stále dobrá :-), tento model určite nájdete u nás v predajni.

Navitimer 8 Chronograph 43 (A133141101C1A1)

Priemer 43 mm, Kaliber 13, oceľový náramok

Cena uvedeného modelu: 5300 eur

Model, o ktorom som písal hore, ale bez DLC. 

Navitimer 8 Automatic 41 (A17314101C1A1)

Priemer 41 mm, Kaliber 17, oceľový náramok

Cena uvedeného modelu: 3900 eur

Prvýkrát model Navitimer bez chronografu. Osobne sa mi tento model veľmi páči, dobre čitateľný a jednoduchý ciferník so "sunrays" efektom, čo v rade Navitimer nie je až také bežné. Za mňa krásne „everyday“ hodinky, samozrejme, v modrom, ako ináč. Môj najväčší favorit z nového radu Navitimer 8. 

Navitimer 8 Automatic Unitime 43 (AB3521U41B1A1)

Priemer 43 mm, Kaliber B35 (manufaktúrny), oceľový náramok

Cena uvedeného modelu: 7700 eur

Nemôžem povedať, že sa mi nepáčia,  ale tieto mi dosť nápadne pripomínajú model od konkurencie, ktorú nebudem spomínať. 

Navitimer 1 Chronograph 41 (A13324121B1X1)

Priemer 41 mm, Kaliber 13, remienok: teľacina

Cena uvedeného modelu: 5500 eur

Navitimer 1 Automatic 38 (A17325241B1P1)

Priemer 38 mm, Kaliber 17, remienok: aligátor

Cena uvedeného modelu: 3920 eur

Tu sa dostávame k útoku na ázijskú bránku, 38 mm by som na európske pomery skôr venoval ženám ako mužom. Aj keď je pravda, že klasickí výrobcovia hodiniek často používajú tento priemer aj pre pánske modely, toto nie je ten prípad. Dámy, Le petit Navitimer pre Vás!

SuperOcean Heritage II B01 Chronograph 44 (AB0162121G1S1)

Priemer 44 mm, Kaliber 01 (manufaktúrny), remienok: kaučuk

Cena uvedeného modelu: 7200 eur

Táto kolekcia patrí na Slovensku do kategórie tých najpredávanejších. Niet sa čomu čudovať. Jednoduché, spoľahlivé a napokon, tá cena. Na minuloročnom Baselworlde Breitling predstavil vynovený rad SOH II, kde nahradil hliníkovú lunetu keramickou, ETU manufaktúrnym kalibrom s 5-ročnou zárukou a 3-dňovou rezervou chodu, za 4470 eur. Ešte sme ani poriadne nedošli zo Švajčiarska domov a už sme mali 3 objednávky na stole. V tomto modeli sa však ceny obávam, napriek skvelému manufaktúrnemu chronografu. Suma vyššia ako 7000 eur je na SOH pomerne vysoká, to sa už dá rozmýšľať o kolekcii Chronomat. Na druhej strane, ciferník sa naozaj vydaril.

Navitimer Super 8 B20 Automatic 50

Priemer 50 mm, Kaliber B20 (manufaktúrny), remienok: NATO

MOC – zatiaľ nestanovená

Model, od ktorého som čakal trocha viac. Sklamalo ma hlavne vyhotovenie remienka. Ako mi ale bolo povedané, bude sa na tom ešte pracovať. 

 

Každopádne s mojím názorom nemusíte vôbec súhlasiť. Je maximálne subjektívny a budem veľmi rád, ak mi napíšte svoj pohľad na e-shop@wdl.sk.  V prípade, že Vás niečo zaujalo, kontaktuje mňa alebo mojich kolegov v predajni Watch De Luxe Eurovea alebo Watch De Luxe Aupark.

Predstavenie

Volám sa Martin Demko a s hodinkami pracujem už od roku 2011. Za ten čas mi prešlo rukami množstvo modelov. Lacných, drahých, modelov značiek renomovaných, aj tých menej. Moja práca je pre mňa potešením a koníčkom zároveň. O čo som sa vždy usiloval a usilujem, bola maximálna úprimnosť voči zákazníkom, hoci aj za cenu obchodu. Absolvoval som rad školení a pomerne veľké množstvo tréningov vo Švajčiarsku. Ak Vás moje články a ich subjektívny pohľad na jednotlivé témy oslovili, alebo naopak, pokojne mi napíšte na m.demko@racio.com. Budem naozaj veľmi rád za každú odozvu a vopred Vám za ňu ďakujem.

Registrácia do newsletteru


Vaše osobné údaje (t.j. Váš e-mail) budeme (Swiss Watches, s. r. o.) spracovávať iba za účelom zasielania newsletterov so zaujímavým obsahom z oblasti e-mail marketingu v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Svoj súhlas so zasielaním a spracovaním osobných údajov môžete kedykoľvek odvolať prostredníctvom odhlasovacieho odkazu v každej kampani.

Máte otázku? Volajte zadarmo

+421 915 849 940
Pondelok až piatok od 9.00 do 17.00

Prečo u nás nakupovať?

5 partnerských predajní 90% tovaru na sklade Vernostné zľavy Autorizovaný predajca