Decentná oslava neoklasicizmu

MONTBLANC PATRON OF ART HOMAGE TO NAPOLÉON BONAPARTE: Montblanc rozširuje svoj rad patrónov umenia o ďalšieho velikána, Napoleona Bonaparta.

* Limitovaná edícia pier od Montblanc je už v predaji Watch de Luxe.
* Výrobca netradične predstavil dovedna štyri limitované edície venované Napoleonovi Bonapartemu.
* Napoleon venoval osobitnú pozornosť neoklasicizmu, čo viedlo k vzniku slávnych ikon, ako kostol La Madeleine a Víťazný oblúk.

 

 

Kolekcia Patron of Arts

 

Príznačne nazvaná kolekcia Patron of Arts, uvedená na trhy v roku 1992, vzdáva hold významným historickým osobnostiam a dráždi vášnivých zberateľov, ktorí už majú Meisterstuck v každej veľkosti a hrúbke.

Každá edícia z tejto kolecie je limitovaná, teda vyrobená v striktne obmedzenom počte kusov. Debutový počin predstavoval Lorenzo Medici v limitovanom počte 4 810 exemplárov, neskôr pribudli mená ako Ľudovít XIV. (4 810 exemplárov) či Peter Veľký, ktorý bol k dispozícii v dvoch edíciach: dostupnejšej s 4 810 exemplármi a druhej exkluzívnejšiej s počtom iba 888 kusov. Postupne pribudli ďalšie edície venované historickým osobnostiam.

Patron of Art Homage to Napoléon Bonaparte LE

 

Teraz máme pred sebou ďalšiu edíciu, nádherného Napoleona. Predstavovať osobnosť Bonaparta je nepochybne zbytočné, preto rovno prejdeme na predstavenie pera samotného. Hneď na úvod uveďme, že tentokrát Montblanc zašiel v ponuke exkluzivity ešte ďalej a k dvom štandardným edíciám s počtom kusov 4 810 a 888 pridal ďalšie dve:

Patron of Art Homage to Napoléon Bonaparte LE 92 v limitovanom počte 92 exemplárov, v ktorej je telo vyrobené z masívneho 18-karátového zlata s cenou 38 000 €

Patron of Art Homage to Napoléon Bonaparte LE 8 ešte „absurdnejšiu” edíciu ôsmich kusov  z masívneho zlata a veľkým 0,57-karátovým diamantom v tvare šesťcípej hviezdy Montblanc. Každý exemplár tejto edície výrobca nacenil na 168 000 €.

Patron of Art Homage to Napoléon Bonaparte LE 4810

 

Vyhotovenie

Do nášho obchodu Watch de Luxe sme prijali edíciu Patron of Art Homage to Napoléon Bonaparte LE 4810. Telo pera je vyrobené zo živice s lakovanou povrchovou úpravou a zlátením na vrchnáku a spodnej časti pera. Valec navyše nesie špeciálnu grafiku prekrytú transparentným lakom. Plniaci hrot je vyrobený ručne z 18-karátového zlata.

Dizajn

Dizajn je inšpirovaný neoklasicistickým dizajnom. Hrot nesie gravírovanie Napoleonovho dvojitého klobúka, modrá farba symbolizuje farbu jeho uniformy, rovnako ako dominantnú farbu sály v paláci Fontainebleau, v ktorej sa nachádzal jeho trón.

Včely na vrchnáku a na tele predstavujú odklon od dynastie Bourbonovcov a prepojenie s rodom Mérovingiens (Merovejovci). Čierne línie na vrchnáku sú pripomienkou toho, ako Napoleon videl sám seba v centre Slnka. Vrchná časť vrchnáka vzdáva hold vláde Napoleona kompozíciou korunovačnej vavrínovej koruny inšpirovanej rímskymi cisármi, cisárskou korunou a orlom. Klip v tvare meča je ukončený červeným kameňom ako odkazom na korunovačný prsteň Napoleonovej manželky Jozefíny.

Aktuálne máme skladom dve verzie: jednu s hrotom F – fine 127032 s cenou 2 930 €, druhý model s hrotom M – medium a referenčným číslom 127033 a cenou 2 930 €.

 

 

 

Registrácia do newsletteru


Vaše osobné údaje (t.j. Váš e-mail) budeme (Swiss Watches, s. r. o.) spracovávať iba za účelom zasielania newsletterov so zaujímavým obsahom z oblasti e-mail marketingu v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Svoj súhlas so zasielaním a spracovaním osobných údajov môžete kedykoľvek odvolať prostredníctvom odhlasovacieho odkazu v každej kampani.

Máte otázku? Volajte zadarmo

+421 915 849 940
Pondelok až piatok od 9.00 do 17.00

Prečo u nás nakupovať?

5 partnerských predajní 90% tovaru na sklade Vernostné zľavy Autorizovaný predajca