Dočkali sme sa: OMEGA NO TIME TO DIE

Žiadny čas na zomieranie, žiadny čas na zaháľanie a žiadny čas na prázdne reči. Poďme rovno do akcie. Ponorme sa do úžasného sveta Jamesa Bonda a preskúmajme čo nám filmová novinka prináša.

No time to die. Názov nového filmu s neohrozeným Jamesom Bondom už takmer viac ako rok čaká na svoju veľkolepú premiéru. Mnohí neprajníci ho už premenovali na No time to see. Ale my nie sme neprajníci a chápeme závažnosti, ktoré zabránili obľúbenému agentovi vtrhnúť do našich kín a o to viac sa na premiéru tešíme. 
 


Názov filmu dáva jasne najavo, že agent 007 je späť v plnej sile a odhodlanejší ako nikdy predtým. Žiadny čas na zomieranie, žiadny čas na zaháľanie a žiadny čas na prázdne reči. Poďme rovno do akcie. Ponorme sa do úžasného sveta Jamesa Bonda a preskúmajme čo nám filmová novinka prináša.

Počas dlhého čakania na v poradí dvadsiaty piaty film zo sveta britskej tajnej služby, sme už čo to o agentovi a jeho novom dobrodružstve započuli. Povráva sa, že vraj bude na dôchodku, (nebojte sa iba chvíľu), že vraj svet začne ohrozovať ďalší zákerný zloduch a že vraj to Bond nenechá len tak. Obetuje svoj odpočinok a pustí sa do zložitého vyšetrovania plného nástrah a nebezpečenstva. Samozrejme v tom nebude celkom sám. Technické vymoženosti, zbrane, rýchle autá a úplne nové hodinky

Aj v novom filme sa agent 007 v podaní charizmatického Daniela Craiga spoľahne na značku Omega a model z rady SeamasterDiver 300M. Na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že sa jedná o návrat k ére Brosnana a jeho legendárnym modrým diverkám, ale nie je to celkom tak. Nové hodiny síce patria do rovnakej rady, ale sú úplne odlišné.


 

moderné, odvážne, extravagantné
 

Jediné slovo, ktoré ma napadlo, keď som ich prvý krát videl bolo: moderné, odvážne, extravagantné. To sú tri slová, viem. Ale čím dlhšie som sa na hodinky pozeral tým viac slov mi prichádzalo na jazyk. Tak sa v tom poďme trochu zorientovať. Úplne prvá devíza na ktorú spoločnosť Omega vsádzala je váha hodín. Puzdro a mesh náramok sú zhotovené z titánu triedy 2. V snahe znížiť hmotnosť hodín na minimum zašli hodinári ešte ďalej a číselník s lunetou vyrobili z špeciálne odľahčeného hliníka. Nízka váha bola jedna z pripomienok samotného Daniela Craiga, ktorý sa na vývoji časomiery podieľal.
 


Mesh náramok je výborná  voľba, ktorá vyzdvihuje hodiny na celkom novú úroveň. Za mňa je to trefa do čierneho. Dokonale sedí na zápästí a za zmienku stojí aj preklápacia spona s inovatívnym systémom nastavenia veľkosti náramku. V ponuke je aj verzia s NATO náramkom v šedočiernej farebnej kombinácii. 

Ciferník je čierny, rovnako ako otočná luneta. Indexy, ručičky a čísla na lunete sú v zaujímavej farbe, ktorú Omega nazvala vintážny odtieň farby Super-LumiNova. Toto slovné spojenie mi však nič nehovorilo a tak som sa pustil do pátrania a výsledkom bola farba s názvom béžová. Je to trefnejšie ako vintážny odtieň Super-LumiNova, ale stále to nebolo ono. Úprimne, farba indexov mi najviac pripomínala farbu piesku a tak som sa ju rozhodol nazvať pieskovo hnedá.
 


Akokoľvek sa rozhodnete vy, treba uznať, že je to ďalší detail, ktorý robí z nových bondoviek výnimočné dielo. V kombinácii s tmavým titánom dodáva hodinkám mužnosť a moderný, vojenský vzhľad. Ukončenie sekundovej ručičky a nápis SEAMASTER sú prevedené v kontrastnej červenej farbe.

Za zmienku stojí aj logo na pozícii číslo 6. Symbolom v tvare šípky sa označuje majetok vydaný Britskou vládou. Zadná strana hodín je nepriehľadná. Namiesto pohľadu na in-house caliber 8806 nám hodinky ponúkajú čísla. Veľa čísiel. Ale prekvapivo ani jedno z nich nepoukazuje na limitovaný počet vyrobených kusov. Nové bondovky sa produkujú ako radová kolekcia, takže možnosť, že budú zdobiť aj vaše zápästie je oveľa vyššia ako pri predchádzajúcich Bond modeloch. Ale späť k číslam.
 

 

mužnosť, sila a snaha kráčať s dobou
 

0552 je kód pre námorný personál a 923 7697 je označenie potápačských hodín. Písmenom A je symbol skrutkovacej korunky. Kód 007 je každému jasný a posledný údaj 62 poukazuje na rok v ktorom bol vydaný prvý film s Jamesom Bondom. Rovnako ako na ciferníku aj na zadnej strane sa nachádza znak v tvare šípky. Zrátané a podčiarknuté nové hodinky Jamesa Bonda vyzerajú veľmi dobre. Vyžaruje z nich mužnosť, sila a snaha kráčať s dobou. O vysokej kvalite, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou značky Omega hádam ani netreba hovoriť. Dnes už vieme, že No time to die, je posledný film s Danielom Craigom. Myslím si že hodinky Omega SeamasterDiver 300M 007edition, budú dôstojným partnerom pri jeho rozlúčke s vzrušujúcim svetom Jamesa Bonda.

 

Pre tých, ktorí milujú čísla a parametre na záver pripájam zopár užitočných informácií.

 

Model: SeamasterDiver 300M 007 Edition

Referencia: 210.90.42.20.01.001
Priemer: 42 mm
Hrúbka: 13,15 mm
Materiál: Titán trieda 2
Farba ciferníka: čierna
Vodotesnosť: 300 m
Kaliber: Automatický in-house kaliber Omega 8806
Rezerva chodu: 55 hodín
Chronometer certifikát: METAS master chronometer
Puzdro: Anti-magnetické do 15.000 gaussov

 

 

Registrácia do newsletteru


Vaše osobné údaje (t.j. Váš e-mail) budeme (Swiss Watches, s. r. o.) spracovávať iba za účelom zasielania newsletterov so zaujímavým obsahom z oblasti e-mail marketingu v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Svoj súhlas so zasielaním a spracovaním osobných údajov môžete kedykoľvek odvolať prostredníctvom odhlasovacieho odkazu v každej kampani.

Máte otázku? Volajte zadarmo

+421 915 849 940
Pondelok až piatok od 9.00 do 17.00

Prečo u nás nakupovať?

5 partnerských predajní 90% tovaru na sklade Vernostné zľavy Autorizovaný predajca