Hviezda hodinárskeho neba: IWC Schaffhausen

IWC, International Watch Company, patrí už dlhé roky medzi najjagavejšie hviezdy hodinárskeho neba. Jej príbeh sa začal písať v roku 1868 vo švajčiarskom meste Schaffhausen. 

Aj v roku 2018, kedy spoločnosť oslavovala  svoje 150. výročie, bolo sídlo stále na rovnakom mieste, brehu rieky Rýn. Práve tu sa rozhodol mladý, vtedy len 27-ročný Florentine Ariosto Jones z Bostonu založiť fabriku na výrobu hodiniek. Za zmienku stojí zaujímavý fakt, že jedna z najvýraznejších švajčiarskych firiem vďačí za svoj vznik mužovi spoza veľkej mláky. To však nič nemení na ohromnom úspechu, ktorý firma počas svojho pôsobenia dosiahla. Rokmi si na celom svete vypracovala status rešpektovanej a uznávanej značky.

Hodinky s logom IWC sa vyznačujú v prvom rade vysokou kvalitou, ktorú zaručujú prvotriedne materiály používané na ich výrobu, ako aj skúsení majstri hodinári, ktorí si svoje remeselné majstrovstvo odovzdávajú z pokolenia na pokolenie. Iba preto sa IWC môže pochváliť komplikáciami ako minútová repetícia, ročný kalendár, perpetuálny kalendár a, samozrejme, kráľ všetkých komplikácií, tourbillon.

Okrem vysokej kvality zákazníci oceňujú aj nezameniteľný dizajn, ktorý si značka trpezlivo buduje už od svojich začiatkov. Každý kus hodiniek je odlišný, a predsa majú čosi spoločné. Čosi, čo ich spája do jednej veľkej rodiny IWC. Práve rozpoznateľnosť medzi tuctami iných hodiniek je obrovskou devízou, ktorú milovníci tikajúcich strojov často vyhľadávajú. Aj dnes cítiť z modelov úctu k tradíciám, umne skĺbenú s moderným dizajnom súčasnosti.

Za nesmiernou popularitou značky stojí aj jej široká ponuka. Či už ste dobrodruh, elegán, alebo človek, ktorý sa chce odlíšiť, v IWC si každý nájde to svoje.

Pre ľudí milujúcich výzvy je tu rad Pilot´s watch. Hodinky ako stvorené pre dobíjanie belasej oblohy. Zdobí ich nezameniteľný dizajn, rozmerné a prehľadné číselníky, no hlavne odolnosť voči tým najdrsnejším podmienkam. Časomerače tohto radu sprevádzajú pilotov už od roku 1936 a ich popularita stále rastie. V tvare a prevedení sa odráža účelovosť, ale aj skrytá krása, charakterizujúca odvážnych a dobrodružných mužov. Pilot´s watch sú veľké, drsné a príťažlivé. V ponuke sú klasické trojručičkové modely, chronograf, ale hlavne big pilot´s watch s manufaktúrnym strojom so sedemdňovou rezervou chodu a úctyhodným priemerom 45 milimetrov. Výnimočnosť týchto hodiniek oslávili v IWC špeciálnou edíciou v bronzovom, či titánovom puzdre.

Koho neláka belasá obloha, ale skôr tmavomodrý oceán, pre toho má IWC v ponuke hodinky z radu Aquatimer. Robustné a pevné, pripravené odolávať nástrahám podmorského sveta. Tristometrová vodotesnosť  a systém skrutkovacej korunky im zabezpečuje dokonalú schopnosť odolávať nepriaznivým účinkom vody. Ako je u IWC zvykom, aj hodinky Aquatimer sú vybavené automatickými kalibrami so širokým spektrom komplikácií. Za všetky spomeniem model Expedicion Jacques-Yves Cousteau, venovaný práve tomuto, azda najznámejšiemu, morskému bádateľovi.

Vlajkovou loďou spoločnosti je modelový rad Portugieser. Tieto hodinky oplývajú hlavne ladnosťou a nadčasovosťou. S nonšalanciou elegána odolávajú pominuteľným trendom a svojou nemennou krásou udivujú nadšencov hodiniek už viac ako osemdesiat rokov.  Hodinky sú osádzané výhradne automatickými strojčekmi a môžeme tu nájsť majstrovské komplikácie ako napríklad večný kalendár, minútová repetícia alebo tourbillon. Vždy, keď prídu majstri hodinári s novým kalibrom alebo komplikáciou, môžete sa staviť, že ako prvú ňou poctia rad Portugieser.

Pri hodinkách z línie Portofino mi napadá len jediné slovo: klasika. So všetkým, čo k tomu patrí. Je to Portugieser zbavený dravosti, ktorú umne nahrádza odkaz na časy minulé. Portofino sú hodinky, ktorým padne svet oblekov a bielych košieľ ako uliaty. Hodinky, ktorých krása nekričí, ale jemne našepkáva. Vyzdvihol by som hlavne model s mechanickým kalibrom a s ukazovateľom osemdňovej rezervy chodu.

A na záver nemožno zabudnúť na modely zo skupín Da Vinci a Ingenieur. Obe sú určené pre zákazníkov, ktorí v hodinárskom svete hľadajú niečo originálne, čím by sa odlíšili od množstva rovnako vyzerajúcich hodiniek. A práve tu vidieť veľkosť hodinárskych majstrov z IWC, ktorí dokázali vytvoriť hodinky jedinečné a osobitné, a predsa s neodškriepiteľnou a na prvý pohľad badateľnou spojitosťou so spoločnosťou IWC.

International Watch Company ako organizácia s enormným medzinárodným úspechom uplatňuje firemnú filozofiu, ktorá zahŕňa aj ekologickú zodpovednosť a sociálny záväzok. Pravidelne podporuje nadácie, ktoré sa zaoberajú ochranou životného prostredia a zlepšovaním sociálnych podmienok vo svete. Za všetky uvádzam Nadáciu Charlesa Darvina a Nadáciu Antoinea de Saint-Exupéryho.

Keby sme chceli tejto firme prisúdiť nejakú vlajkovú farbu, tak by to bola najpravdepodobnejšie modrá. Podobne ako modrá vlajka znamená ocenenie pláží a prístavov, ktoré spĺňajú prísne kvalitatívne štandardy vody. Pre viac informácii o ponuke modelov kliknite TU. 

Registrácia do newsletteru


Vaše osobné údaje (t.j. Váš e-mail) budeme (Swiss Watches, s. r. o.) spracovávať iba za účelom zasielania newsletterov so zaujímavým obsahom z oblasti e-mail marketingu v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Svoj súhlas so zasielaním a spracovaním osobných údajov môžete kedykoľvek odvolať prostredníctvom odhlasovacieho odkazu v každej kampani.

Máte otázku? Volajte zadarmo

+421 915 849 940
Pondelok až piatok od 9.00 do 17.00

Prečo u nás nakupovať?

5 partnerských predajní 90% tovaru na sklade Vernostné zľavy Autorizovaný predajca