Longines Ultra-Chron

06/09/22

Longines Ultra-chron nepatria k časomieram, ktoré vás na prvý pohľad ohúria. Nie sú totiž naleštené, vyzývavé, nepodriaďujú sa práve prevládajúcim trendom. Rozhodne ich však vo vitríne plnej hodín neprehliadnete. Sú iné, svojské, samy sebou.

Nepodriadiť sa trendom je pridaná hodnota

Longines Ultra-chron je inšpirovaný profesionálnymi potápačskými hodinkami z roku 1968, a to nielen po vizuálnej stránke, ale aj po stránke technickej. K základným prednostiam patrí vysokofrekvenčný kaliber L836.6, ktorého kremíkový vlások osciluje rýchlosťou 36 000 úderov za minútu (10 úderov za sekundu). Frekvencia zvýšená na 5 Hz zaručuje vyššiu presnosť hodín, ktorú si Longines nechal otestovať nezávislým testovacím laboratóriom Timelab sídliacim v Ženeve. Samotný názov Ultra-chron vychádza z certifikátu Ultra-chronometer, ktorý sa riadi ešte prísnejšími normami ako „štandardný“ chronometer. Rezerva chodu je dostačujúcich 52 hodín a vodotesnosť 300 metrov. Toľko k technickej stránke hodín.

Trochu iné heritážky

Čo sa týka vizuálnej stránky, ako som spomínal vyššie, hodinky nie sú určené pre široké masy, ale skôr pre skutočných milovníkov hodinárskeho remesla. Dizajn odkazuje na model z roku 1968 a je charakteristický robustným puzdrom oválneho tvaru. Zafírové sklo je lemované  jednosmerne otočnou lunetou. Výrazne, nie však rušivo, pôsobí minútová ručička, ktorá je červenej farby. Ciferník je prehľadný, dobre čitateľný a dokonale dopĺňa hodiny ako celok. Oceľový náramok (k baleniu patrí aj NATO náramok v čierno-čiernej farebnej kombinácii) pôsobí rovnako ako zvyšok hodín silným heritage dojmom.

No a aké sú moje vlastné dojmy? Keď som hodinky videl prvýkrát na fotografii, moje hodnotenie bolo jasné, rýchle a nekompromisné: nepáčia sa mi! No keď som ich uvidel vo vitríne, zaváhal som. Popri ostatných hodinách pôsobia robustne a masívne. Vyžaruje z nich rovnaký druh energie ako z poriadne stavaného muža, ktorý celý deň tvrdo pracoval v bani. To posledné, po čom túžite, je rozhnevať ho.

Keď som dal hodinky na zápästie, bol som znova o krok bližšie k zmene svojho prvého hodnotenia. Napriek svojej veľkosti sú pohodlné najmä vďaka náramku, ktorý veľmi dobre kopíruje zápästie. Po celodennom nosení som musel uznať, že Longines Ultra-chron majú svoju skrytú krásu, ktorú treba objavovať postupne a trpezlivo. A keď sa vám to podarí, zistíte, že je to ten druh krásy, ktorý len tak ľahko nevyprchá a bude vám robiť radosť veľmi, veľmi dlhý čas.

 

 

Registrácia do newsletteru


Vaše osobné údaje (t.j. Váš e-mail) budeme (Swiss Watches, s. r. o.) spracovávať iba za účelom zasielania newsletterov so zaujímavým obsahom z oblasti e-mail marketingu v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Svoj súhlas so zasielaním a spracovaním osobných údajov môžete kedykoľvek odvolať prostredníctvom odhlasovacieho odkazu v každej kampani.

Máte otázku? Volajte zadarmo

+421 915 849 940
Pondelok až piatok od 9.00 do 17.00

Prečo u nás nakupovať?

5 partnerských predajní 90% tovaru na sklade Vernostné zľavy Autorizovaný predajca