Oplatilo sa čakanie na Garmin fénix 7?

Vyzerá to tak, že dlhé čakanie sa oplatilo. Garmin fēnix 7 je tu a my prinášame sumár dôvodov, pre ktoré by ste mali zvažovať kúpu novej generácie fēnixov. 

Dlho sa špekulovalo, čo prinesie nová siedma generácia hodín Garmin fénix. Roky evolúcie predchodcu podstatne vyladili, musíme však uznať, že nový model prináša silné argumenty na výmenu, aj keby ste kupovali svoje fēnixy len predvčerom. Oficiálne predstavenie prebehlo 18. januára 2022.

Menej kompromisov

Ovládanie ostalo naďalej a VĎAKABOHU mechanické, no kombinovať ho môžete s vymodleným dotykovým displejom. Napriek tomu, že pri športe v rukaviciach a so spotenými prstami dotyk určite využívať nebudete, v takých prípadoch je možné citlivosť na dotyky vypnúť, či dokonca nastaviť jeho deaktivovanie keď sa spustí športová aktivita.  No pri navigácii a hľadaní bodu záujmov na mapách SkiView či TopoActive inžinierom z Garminu pošlete minimálne pohár oroseného piva. Veľkosť displeja sa v jednotlivých modeloch líši - od 1,2 palca v modeli 7S až po 1,4-palcový displej v modeli 7X.

Prepracované boli aj rôzne metriky výkonnosti, ktoré sa majú postarať o lepšie zvládanie námahy a vybudovanie celkovej vytrvalosti. Vďaka tomu môžete optimalizovať čas na oddych s monitoringom tepu, respirácie, stresu a spánku. Pri modeloch Sapphire môžete popri GPS očakávať aj precízne viacpásmové GNSS - senzory polohy, ktoré vás prevedú aj po nevyznačených chodníkoch. Smart funkcie ostali zachované, rovnako tak hudba v hodinkách či platobná služba GarminPay (musí ju podporovať vaša banka).

Modely budú dostupné v troch veľkostných prevedeniach
vo viacerých verziách z prémiových materiálov, ako sú titán a zafír, dovedna tak pôjde až o 22 kombinácií.

fénix 7S / fénix 7S Solar / fénix 7S Sapphire Solar
fénix 7 / fénix 7 Solar / fénix 7 Sapphire Solar
fénix 7X Solar/ fénix 7X Sapphire Solar

Nezabudlo sa ani na batériu, ktorá má po novom dlhšiu výdrž. V prípade modelov Solar môžeme hovoriť až o dvojnásobnom príjme energie zo slnečného svetla, solárny panel je umiestnený priamo v displeji. Model fénix 7X Solar tak vydrží na jedno nabitie až  5 týždňov v režime smart hodiniek alebo 5 dní v režime s GPS, vodeodolnosť je 10ATM.

Čím sa líši nový model Garmin fénix 7 od predchádzajúcej generácie fénix 6?

Pribudol dotykový transreflexný displej, v prípade modelu Epix Pro s AMOLED technológiou
Odolnejšie telo s vylepšenou ochranou tlačidiel a kovovou ochranou nožičiek.
Dvojnásobný solárny zisk.
Dostupnosť kombinácie Sapphire Solar s dotykovým displejom.
Viacpásmové prijímače satelitného signálu GPS s podporou pásma L5, presnejšou pozíciou všade tam, kde má GNSS signál veľa odrazov alebo horšie preniká cez prekážky (len pre modely Sapphire).
Integrované výkonné LED svetlo sa u modelov 7X prispôsobuje bežcovej kadencii a prepína medzi červenou a bielou farbou.
Pohodlnejšie a presnejšie nastavenie pomocou služby Garmin Connect na smartfóne.
Funkcia Real-Time Stamina: pomocou údajov viete zistiť stav vašej energie a efektívnejšie sa tak vyhnúť známemu „prepáleniu“.

To je len výber toho najlepšieho čo Garmin fēnix 7 ponúkajú. My ich už máme na predajni a ideme sa pozrieť na prvý kus.

Sledujte nás na sociálnych sieťach, aby vám neunikla žiadna novinka na našom sklade.

Registrácia do newsletteru


Vaše osobné údaje (t.j. Váš e-mail) budeme (Swiss Watches, s. r. o.) spracovávať iba za účelom zasielania newsletterov so zaujímavým obsahom z oblasti e-mail marketingu v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Svoj súhlas so zasielaním a spracovaním osobných údajov môžete kedykoľvek odvolať prostredníctvom odhlasovacieho odkazu v každej kampani.

Máte otázku? Volajte zadarmo

+421 915 849 940
Pondelok až piatok od 9.00 do 17.00

Prečo u nás nakupovať?

5 partnerských predajní 90% tovaru na sklade Vernostné zľavy Autorizovaný predajca