Rady odborníka: Ako si vybrať správne "entry level" hodinky? (2. časť)

Vitajte pri našom druhom pokračovaní seriálu „Ako si vybrať správne hodinky“. V minulom článku (Rady odborníka ako si vybrať správne "entry level" hodinky 1.časť)  ste sa určite dozvedeli zopár dôležitých bodov a teraz tu máme pokračovanie a ďalšie užitočné rady s tým spojené. Ktoré sú to sa dozviete nižšie.  

6. Všade samé logá

Viem, niekedy to môže otravovať, no značka hrdá na svoje výrobky sa chce všemožne pochváliť. Preto má takýto výrobca vo zvyku umiestniť svojim produktom logo nielen na ciferníku, ale aj na ďalšie ich kľúčové časti. Obzvlášť na korunke a zapínaní náramku to pôsobí efektne a v prípade, že ste s logom danej firmy stotožnení, aj dekoratívne i reprezentatívne.

 

 7. Luminescencia

Pravdaže, treba si uvedomiť, že očakávať svietivé ručičky na elegantných hodinkách je nezmysel, no v prípade športových alebo športovo-elegantných nevyhnutnosť. Predstavte si, že sedíte v kine s polovičkou, pozeráte napríklad na Dakotu Johnson, jedinú zaujímavú postavu na celom filme s odtieňmi, a chcete zistiť, ako dlho ešte budete musieť trpieť dokonalého pána Greya. Telefón použiť nemôžete, lebo zo zadného radu by ste hneď dostali pukancom do hlavy. Presne pre takéto prípady hodinári nanášajú na ručičky a indexy svetielkujúci materiál. Pokiaľ majú dostatok svetla, tak v úplnej tme dokážete rozoznať čas aj po štyroch hodinách. Naozaj užitočná funkcia. Značky, ako Tissot a Certina štandardne používajú SuperLuminovu.

8. Dizajn

Ak ste dočítali až sem, tak si to vážim. Možno sa vám zdá, že mám osobný problém s módnymi značkami. Priznávam, máte pravdu. Strávil som predajom takýchto hodiniek nejaký čas a moja averzia sa len prehĺbila. Tradičné značky sa snažia ponúknuť zákazníkovi hodnotu, vybudovanú rokmi, ba v niektorých prípadoch stáročiami. No nielen kvalitu, ale aj nadčasový dizajn. Predovšetkým ten dizajn svedčí o tom, že tradičným výrobcom nejde o to, aby ste nosili hodinky rok či dva, alebo ich mali len na obdobie, počas ktorého budú v móde „chlpaté šľapky“.

9. Vodeodolnosť

K tomuto dodám len toľko. Zbožňujem univerzálne hodinky, také ktoré môžem použiť kedykoľvek a kdekoľvek. Preto je pre mňa nesmierne dôležitá vodeodolnosť. Na to, aby som hodinky mohol bez obáv používať v lete na jazere alebo pri šnorchlovaní, potrebujem hodinky, ktoré sú schopné odolať tlaku 10 barov. Ináč povedané 100 metrov – neľakajte sa, nemyslí sa tým ozajstná hĺbka, ale tlak ktorému púzdro dokáže úspešne odolávať. V prípade 10 barov môžeme hodinky s absolútnym pokojom použiť na šnorchlovanie a pomerne veľké množstvo vodných aktivít.

Ďakujem, že ste došli až sem. Úprimne si myslím, že ak si z toho vezmete aspoň niečo je pomerne vysoko pravdepodobné, že svoju kúpu ľutovať nebudete. V ďalšom pokračovaní tohto seriálu sa môžete tešiť na nové rady pri výbere hodín ale už drahších cenových relácii.  

Predstavenie

Volám sa Martin Demko a s hodinkami pracujem už od roku 2011. Za ten čas mi prešlo rukami množstvo modelov, lacných drahých, modelov značiek renomovaných aj tých menej. Moja práca je pre mňa potešením a koníčkom zároveň. O čo som sa vždy usiloval a usilujem bola maximálna úprimnosť voči zákazníkom, hoc za cenu obchodu. Absolvoval som množstvo školení a pomerne veľké množstvo tréningov vo Švajčiarsku. Ak Vás moje články a môj subjektívny pohľad na jednotlivé problematiky oslovil alebo naopak, kľudne mi napíšte na m.demko@racio.com, budem naozaj veľmi rád za každú odozvu.

Registrácia do newsletteru


Vaše osobné údaje (t.j. Váš e-mail) budeme (Swiss Watches, s. r. o.) spracovávať iba za účelom zasielania newsletterov so zaujímavým obsahom z oblasti e-mail marketingu v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Svoj súhlas so zasielaním a spracovaním osobných údajov môžete kedykoľvek odvolať prostredníctvom odhlasovacieho odkazu v každej kampani.

Máte otázku? Volajte zadarmo

+421 915 849 940
Pondelok až piatok od 9.00 do 17.00

Prečo u nás nakupovať?

5 partnerských predajní 90% tovaru na sklade Vernostné zľavy Autorizovaný predajca