TAG Heuer Aquaracer Professional 200, novinka roku 2022

Tak ako každý rok pred letom, aj tentokrát stojím pred otázkou, či si zaobstarať nejaké echt pracovné hodinky. Model, o ktorý sa nebudem musieť báť a môžem ho mať pri akejkoľvek aktivite a takpovediac pri akomkoľvek promile.

Veľa takýchto hodín sa v mojej zbierke nenachádza, mám Cartier Santos vo veľkosti L. Síce ich môžeme definovať ako športové, aj som s nimi plával v bazéne, no ich priam absurdný zmysel pre zachytávanie škrabancov zatiaľ u mňa pochopenie nenašiel. Kožená Carrera WAR201E.FC je tiež síce športovo-elegantný model s vodeodolnosťou do 100 metrov, ale v kombinácii s kožou sú Carrery nepraktické. Uvažoval som, že by som na ne hodil kovový náramok, ale táto predstava mi naháňa husiu kožu. Ostré technické črty puzdra Carrera si jednoducho zaslúžia kožu - na odľahčenie.

Z tohto celého mi vychádzajú potápky, aj keď mám letecké Davosy. V prvom rade nie som žiadny extrémista, nechodievam sa ani potápať, ani skákať z útesu či dokonca liezť niekde na komín. Chcem ale model, ktorý nemusím nechať na dovolenke niekde pod posteľou zakamuflovaný špinavým prádlom či dokonca vziať Garmin Tactix Delta - aj keď sa bez nich  na cyklistickom sústredení v Chorvátsku nezaobídem.

Jednoducho chcem hodinky, ktoré môžem používať vždy a všade. A tak mi pohľad spadol na nové TAG Heuer Aquaracer Professional s kalibrom 5 a novým „nautilovským“ ciferníkom. Pôvodne som zvažoval MIDO Ocean Star Tribute, no vzhľadom k tomu, že sme ich darovali kamarátovi na tridsiatku, nemám veľmi na výber. Povedal, že ak si ich kúpim, vezme mi život.

TAG Heuer Aquracer Professional 200

Hodinky prichádzajú rok po tom čo, Frédéric Arnault, súčasný výkonný riaditeľ značky TAG Heuer, predstavil kompletne prepracovaný Aquaracer. Nové tenšie puzdro, kratšie nožičky, kyklop zo spodnej strany, preklápačka, indexy… skrátka veľa zmien. Nový model pre rok 2022, Professional 200, ako už názov napovedá, je vybavený 200-metrovou vodeodolnosťou namiesto tristometrovej. Tento model sa bude vyrábať v prevedení s automatom Calibre 5, v modrom a čiernom. Na svoje si asi prídu aj fanúšikovia quartzového strojčeka.

Mňa potešila robustnosť a celkový pomer medzi hrúbkou puzdra, veľkosťou a pomerom plochy ciferníka. Takpovediac, čo sa týka skladby puzdra, nemám čo vytknúť. Veľmi sa mi páči luneta s matnením smerujúcim do stredu ciferníka, keramika mi nechýba. Ciferník je samostatná kategória. 

Keď mi šefík poslal prvé vizuály, ktoré ešte nemohli na verejnosť, pýtal sa ma, že na čo sa mi ciferník podobá. Hneď som povedal, že Nautilus. 

V poslednej dobe som mal celkom šťastie a rukami mi prešlo zopár Patekov, zlatých, oceľových, s diamantami aj bez. Chcem povedať, že tento ciferník ma náramne s ohľadom na cenu uspokojuje.

Gradientný efekt „Deep sea“ je pekný. Celkový dojem podčiarkuje takmer úplná absencia zafirového skla, ktoré je opatrené antireflexnou vrstvou. 

Efekt, na ktorý som bol zvyknutý hlavne pri značke Breitling, kedy som vždy upozorňoval na to, že sklo takmer nie je vidno. Čitateľnosti prispieva SuperLuminova a jej dvojfarebné rozlíšenie minútovej a hodinovej ručičky.

TAG Heuer už roky ostáva verný šiestim kľúčovým vlastnostiam pri potápkach. To znamená, že každý model Aquaracer disponuje nasledovným:

1. Vodeodolnosť minimálne do 200 metrov
2. Skrutkovacia korunka
3. Dvojitá bezpečnostný spona
4. Jednosmerne otočná luneta s vrúbkovaním pre lepšiu obsluhu aj v rukaviciach.
5. Zafírové sklo
6. SuperLuminova.

Záver

S hodinkami v zásade nemám problém, jediné čo mi vadí, je znova použitý Caliber 5, respektíve Sellita Caliber SW200-1 s rezervou chodu 38 hodín, bez silícia, bez väčšej rezervy chodu. V tomto segmente TAG Heuer nie je jediná alternatíva a človek môže siahnuť po inej značke, ktorá v tejto cenovej relácii ponúka viac muziky. Preto spoločnosť stavia na prítomnosti odkazu a histórie značky

Na ruke hodinky sedia veľmi dobre. Verím, že medzi nami je množstvo ľudí, ktorí dokážu oceniť dobre postavené hodinky s priemerom 40 mm. Musím povedať, že za mnoho rokov mi prešlo rukami už veľmi veľa modelov a ja sa už vždy rozhodujem na základe pocitu. Toto sú jednoznačne hodinky, ktoré by som si vedel predstaviť na dennodenné použitie, no limit pre mňa predstavuje cena. Ak však hľadáte jedny jediné univerzálne hodinky, ktoré budete nosiť každý deň a pri každej príležitosti, potom TAG Heuer Aquaracer Professional 200 odporúčam.

Pozrite si kompletnú ponuku modelov TAG Heuer Aquaracer na našom eshope.

Registrácia do newsletteru


Vaše osobné údaje (t.j. Váš e-mail) budeme (Swiss Watches, s. r. o.) spracovávať iba za účelom zasielania newsletterov so zaujímavým obsahom z oblasti e-mail marketingu v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Svoj súhlas so zasielaním a spracovaním osobných údajov môžete kedykoľvek odvolať prostredníctvom odhlasovacieho odkazu v každej kampani.

Máte otázku? Volajte zadarmo

+421 915 849 940
Pondelok až piatok od 9.00 do 17.00

Prečo u nás nakupovať?

5 partnerských predajní 90% tovaru na sklade Vernostné zľavy Autorizovaný predajca