TAG Heuer Autavia: navrat legendy

AUTAVIA, alebo AUTomobil a AVIAtika, názov ktorý hovorí za všetko. História tohto legendárneho chronografu sa datuje do 30. rokov minulého storočia (1933), kedy prvá Autavia, ako časomiera, slúžila na rýchle navigovanie letcom a motoristom na palubných doskách ich výkonných strojov.

Neskôr v šesťdesiatych rokoch si Jack Heuer vypožičal meno Autavia pre svoj prvý chronograf s otočnou lunetou, ktorý mal rovnaký cieľ: poskytnúť motoristom rýchle a jasné časové údaje. A tomu podliehal celý jeho vzhľad - výrazné čierne a biele farby, jasné rozdelenie číslicových a chronografových indikátorov a dôraz na funkčnosť a čistotu dizajnu. Všetko to fungovalo skvele a preto bol model obľúbený u mnohých motoristov a pretekárov vrátane hviezd F1 Mario Andretti, Jo Siffert a Clay Regazzoni, ktorí jazdli na kerozín, tabak a adrenalín a žili život, v ktorom často rozhodovali len setiny sekúnd.

Teraz sa Autavia, vo forme automatického chronografu, po 55 rokoch vráti späť do kolekcie TAG Heuer. Vylepšená modernou technológiou, ktorá je v súlade s pôvodnou filozofiou. Neo-retro dizajn nepopiera svoj pôvod v šesťdesiatych rokoch minulého storočia, zlatom veku motorových pretekov.
Na jej konečnej podobe sa podilali mnohí odborníci aj amatéri zo širokej verejnosti. Prostredníctvom interaktívneho webového projektu "Autavia Cup", ktorý sa uskutočnil minulý rok na webe TAG Heuer, mohlo vyše 50 000 registrovaných používateľov vybrať zo 16 originálnych verzií modelu Autavia ten, ktorý sa im najviac páčil a ktorý sa bude tešiť z opätovného vydania.

Zvíťazil model 2446 Mark 3, známy ako Autavia "Rindt", nosený slávnym F1 pilotom Jochenom Rindtom. Ide o model robustných tvarov s čiernou otočnou lunetou a troma bielymi číselníkmi, ktorý vyniká dokonalou s čitateľnosťou a prehľadnosťou. Puzdro má priemer 42 mm, vodotesnosť je 100 metrov a je vybavený interným automatickým chronografom Calibre H02. Tento TAG Heuer pracuje na frekvencii 4 Hz, má pozoruhodné 80-hodinové hodiny a skladá sa z 233 komponentov, ktoré je možné sledovať priamo v činnosti vďaka zadnému veku zafírového skla.

Spolu s chronografom prichádza na trh aj kniha s názvom "Autavia - Story of an icon" o histórii a okolnostiach vzniku tohto unikátneho modelu, ktorý nie je len kópiou jeho slávneho predchodcu. Je to kombinácia avantgardnej technológie, najnovších hodinárskych trendov a bohatej histórie majstrov F1 s ich dramatickými príbehmi, vzrušujúcimi momentmi, vôňou pneumatík, oleja a benzínu.

 

TECHNICKÁ ŠPECIFIKÁCIA:
Názov: AUTAVIA Caliber Heuer 02
Referenčné číslo: CBE2110.FC8226 (hnedý remienok) CBE2110.BA0687 (kovový ťah)
ČÍSELNÍK
- čierna
- čierna stupnica 60 sekúnd
- ródiové indexy s béžovou luminiscenčnou vrstvou superlumlinova
- 3 ukazovatele (hodiny, minúty, sekundy)
- ródiové rúčky s béžovou luminiscenčnou vrstvou superlumínova
- dátumovka u číslice 6
- biele logo TAG Heuer a nápis AUTAVIA HEUER 02
 
PUZDRO
- diameter 42 mm
- leštená oceľ
- otočná aluminiová luneta
- zafírové sklo s antireflexnou vrstvou odolnou voči poškriabaniu
- korunka leštenej ocele u číslice 3
- 2 polstrované oceľové tlačidlá chronografu u číslic 2 a 4
- zafírové šrúbovacie zadné víčko
- vodotesnosť 100 metrov
 
REMIENOK
- hnedá koža alebo leštená oceľ
 
STROJČEK
Caliber Heuer 02
popis:
- swiss made
- priemer 31 mm
- 33 kameňov
výkon:
- frekvencia zotrvačky 28 800 kyvov / hod (4 Hz)
- rezerva chodu 80 hodín

 

Registrácia do newsletteru


Vaše osobné údaje (t.j. Váš e-mail) budeme (Swiss Watches, s. r. o.) spracovávať iba za účelom zasielania newsletterov so zaujímavým obsahom z oblasti e-mail marketingu v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Svoj súhlas so zasielaním a spracovaním osobných údajov môžete kedykoľvek odvolať prostredníctvom odhlasovacieho odkazu v každej kampani.

Máte otázku? Volajte zadarmo

+421 915 849 940
Pondelok až piatok od 9.00 do 17.00

Prečo u nás nakupovať?

5 partnerských predajní 90% tovaru na sklade Vernostné zľavy Autorizovaný predajca