Viete ako si vybrať hodinky na ples?

Plesová sezóna je v plnom prúde, páni vytiahnu dokonalo padnúce smokingy, vysoko leštené topánky dámy zas nádherne okúzľujúce róby. Ples je udalosť pri ktorej sa môžeme cítiť výnimočne a dať na seba to najlepšie čo máme. V tomto období skoro so železnou presnosťou evidujem články bulvárnych magazínov ktoré rozoberajú kto mal čo oblečené ako v tom vyzeral a podobne.

Minule som zhodou náhodou sledoval reportáž z bratislavského plesu v opere. Nádherné, prestížne podujatie s charitatívnym podtónom každý rok pritiahne množstvo významných a vplyvných hostí. Úprimne na rozdiel od mojej maminy ktorá sledovala a hodnotila jednotlivé ženské hávy mňa skôr zaujala plesová etiketa a jej dodržiavanie. Kto prvý podáva ruku, kam sa správne postaviť atď.  všimol som si, že sa tomuto bodu spoločenského správania venovala veľká pozornosť.

Pred plesom určite každá žena rieši plno vecí ktoré si ani neviem predstaviť (nákupy šiat, kaderníctvom, kozmetika atď), nás pánov však taktiež táto pre niekoho úmorná tortúra neobchádza. Veď potrebujeme byť svojej polovičke rovnocenným partnerom, chápete ako to myslím.  Tak ako topánky a oblečenie podliehajú rôznym kritériám rovnako aj hodinky.  

Aké hodinky (ne)zvoliť na ples alebo významné podujatie?

Zabudnite na modely typu Omega PlanetOcean s kaučukovým reminkom alebo Chronomat 44 od Breitling. Rovnako nechajte doma hodinky s chronografom alebo smart watche. Chápem, teraz je trend po svete kde významný CEO reční na pódiu a na zápästí mu robí spoločnosť nejaký ten Samsung alebo Apple watch. Chcem len povedať, že pokiaľ investujete dostatočnú pozornosť topánkam obleku, mali by ste taktiež dôkladne zvážiť výber správnych hodín. Nemyslím len finančnú stránku veci, pekné elegantné a plesové hodinky môžete kúpiť aj za 100 eur.

Ako by teda by mali vyzerať elegantné hodinky na ples? 

Zvolil by som menší priemer,  niečo okolo 40 mm plus mínus, za mňa 39 mm asi max.  Čo najtenšie puzdro to preto, aby sa šikovne vedelo schovať pod manžetu košele. Neopomínal by som jeho tvar, skôr ako technické a ostré hrany, siahol by som po niečom jemnejšom, vankúšikovom.  Remienok kožený, najvhodnejšie čierny a hnedý.  Ciferník prostý,  bez stopiek a logaritmického pravítka, bez žiadnych zbytočností. Úplne ideálne bez dátumového okienka to však nie je podmienka. Možno sa vám to zdá extrémne no tieto parametre dokonalo vystihujú elegantné hodinky. V tomto obore pre mňa predstavujú svätý grál Patek Philippe Calatrava 5196 s ručným náťahom alebo Patrimony od Vacheron Constantin. Rovnako Longines a rady Les Grandes Classiques alebo La Grande Classique. Omega Prestige Small Second 4813.30.01 – tento model sa už bohužiaľ nerobí. Spomínané modely ma dostávajú svojou dokonalou jednoduchosťou, eleganciou a neuveriteľnou nadčasovosťou sebe vlastnou.  

Nebudem rozoberať automat alebo quartz, túto otázku si musí každý zodpovedať sám. Hádam je ale každému jasné, že len jedna možnosť je ta správna možnosť. Na zápästie si môžete dať čokoľvek, aj predpokladám, že ma niekto napadne, že môže nosiť čo chce, že existujú výnimky atď. Áno, viem. Viem, že Royal Oak, Nautilus a Dayotna zmenila zaužívané pravidlá, že Diver 300 od Omega si môžem dať ku skafandru a na rokovanie v obleku. Tkatiež chápem, že ak ste veľký šéf, tak si na podpis zmluvy vezmete Big Bang od Hublot. Ja som len chcel poradiť pánom ktorý možno nehľadajú univerzálne hodinky ale hodinky na konkrétnu príležitosť. Tuto pripájam pár konkrétnych typov:

1.Tissot T-Classic Carson Premium 280 eur

2. Mido Baroncelli Heritage 980 eur

3.Longines Master Collection 1820 eur

4. Rado DiaMaster 1930 eur

5. Mont Blanc Star Traditional 4800 eur

6. Omega De Ville Trésor 6050 eur

7. Zenith ELITE Classic 7000 eur 

Predstavenie

Volám sa Martin Demko a s hodinkami pracujem už od roku 2011. Za ten čas mi prešlo rukami množstvo modelov, lacných drahých, modelov značiek renomovaných aj tých menej. Moja práca je pre mňa potešením a koníčkom zároveň. O čo som sa vždy usiloval a usilujem bola maximálna úprimnosť voči zákazníkom, hoc za cenu obchodu. Absolvoval som množstvo školení a pomerne veľké množstvo tréningov vo Švajčiarsku. Ak Vás moje články a môj subjektívny pohľad na jednotlivé problematiky oslovil alebo naopak, kľudne mi napíšte na m.demko@racio.com, budem naozaj veľmi rád za každú odozvu

Registrácia do newsletteru


Vaše osobné údaje (t.j. Váš e-mail) budeme (Swiss Watches, s. r. o.) spracovávať iba za účelom zasielania newsletterov so zaujímavým obsahom z oblasti e-mail marketingu v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Svoj súhlas so zasielaním a spracovaním osobných údajov môžete kedykoľvek odvolať prostredníctvom odhlasovacieho odkazu v každej kampani.

Máte otázku? Volajte zadarmo

+421 915 849 940
Pondelok až piatok od 9.00 do 17.00

Prečo u nás nakupovať?

5 partnerských predajní 90% tovaru na sklade Vernostné zľavy Autorizovaný predajca