Vybrali sme TOP 6 noviniek od Longines pre leto 2021

Na náš sklad dorazilo zopár noviniek od značky Longines, ktoré zaujmú svojou rozmanitosťou - každý by si mohol nájsť to svoje. Vybral som pre vás šesť mojich favoritov, ktoré ma oslovili najviac.
 

 

Longines HydroConquest

 

Diameter: Ø 41.00 mm
Strojček: Automat, Cal. L888 
Material: oceľové puzdro, keramická luneta
Farba: čierna


Modelový rad HydroConquest, ako už z názvu napovedá, je športový model s vodeodolnosťou až do 300 metrov vďaka skrutkovacej korunke a jednosmerne otočnej keramickej lunete. Tento model predstavuje rozumný kompromis medzi cenou, spracovaním a značkou, to aj vďaka spoľahlivému automatickému strojčeku L888 s nadštandardnou rezervou chodu až do 77 hodín. Tento rok Longines prichádza s novinkou v podobe dvojfarebného prevedenia v žltom alebo ružovom PVD zlate. Model je dostupný na kaučuku, ale aj na dvojfarebnom náramku. Dvojfarebné puzdro zatiaľ dostal variant s priemerom 41 mm, ale určite sa dočkáme aj 43 mm puzdra, ktoré si Longines asi necháva na neskôr.
 

 

 

 

Longines Heritage Avigation BigEye

 

Diameter: Ø 41.00 mm
Strojček: Automatic Cal. L688
Materiál: titán
Farba: petrolejová


Druhým modelom z iného súdka je Longines Heritage Avigation Bigeye s priemerom titánového puzdra 41 mm a vodeodolnosťou do 30 metrov. Ako Longines uvádza, ide o hodinky inšpirované dizajnom 30. až 40. rokov minulého storočia, kedy sa používali technické a stroho dizajnované hodinárske puzdra. Zaujímavosťou tohto modelu je petrolejový ciferník s gradientom od stredu k stranám, automatický kaliber L688 s rezervou chodu približne 66 hodín a tiež chronograf s funkciou Column Wheel. Column Wheel je prídavné zariadenie strojčeka, ktoré eliminuje stratu medzi zatlačením stopkového gombíka a spustením chronografu. Zafírové sklo je opatrené zopár vrstvami antireflexnej vrstvy zo spodnej strany, čo je celkom ideálne riešenie.
 

 

 

 

Longines Heritage Classic Sector dial

 

Diameter: Ø 38.50 mm
Strojček: Automat Cal.L893
Materiál: oceľ
Farba: čierna


Pri rade Heritage ostávame, máme tu model Heritage Classic so sektorovým ciferníkom, oceľovým puzdrom a priemerom 38,50 mm. Model zaujme hlavne prepracovaným ciferníkom a rozdelením do sektorov. Hladký kruh a gilošované okraje. Vo vnútri sa o pohon stará automatický strojček L893 s rezervou chodu 72 hodín. Dizajn je rovnako ako v predchádzajúcom prípade inšpirovaný rannými modelmi hodín prvej polovice minulého storočia. Vtedy išlo v prvom rade o funkciu a až na poslednom mieste bol dizajn. Hodinkám to však na ničom neuberá, naopak, pridáva im to na dojme dokonalej jednoduchosti, do ktorej už nie je potrebné nič pridať.
 

 

 

 

Longines Spirit Collection

 

Diameter: Ø 42.00 mm
Strojček: Automat, COSC certifikát
Material: oceľ
Farba: zelená


Vrcholom ponuky Longines sa stala kolekcia Spirit. Dizajn je rovnako inšpirovaný minulosťou a letectvom, no hodinky sú hlavne po technickej stránke navrhnuté ako model na dennodenné nosenie. Spoločnost tvrdí, že ide o jej zatiaľ najpokrokovejší model, čo znázorňuje päť hviezdičiek na novom zelenom ciferníku. Najpokrokovejší je aj vďaka automatickému strojčeku s rezervou chodu 72 hodín. Rezerva však nie je to, čo upúta pozornosť milovníka hodín. Hodinári nahradili klasický vlások z nivaroxu oscilujúci v oscilátore za ten keramický (Si14). Ako už vieme, keramický vlások má omnoho lepšie vlastnosti na poli presnosti a odolnosti. Aj preto sú hodinky zároveň certifikované COSC certifikátom a teda denná presnosť by sa mala pohybovať v rozpätí -4 a + 6 sekúnd za deň. Puzdro je vodeodolné do 100 metrov a opatrené skrutkovacou korunkou, pritom jednoduchá možnosť výmeny koženého remienka za náramok predurčuje tieto hodinky ako model na dennodenné použitie. Po modrom, čiernom a bielom ciferníku prichádza tento tmavý zelený.
 

 

 

 

Longines DolceVita

 

Diameter: 27.70 X 43.80 mm
Strojček: Automat
Material: oceľ
Farba: strieborná


Osvieženia sa dostalo aj hranatým hodinkám od Longines. Nová pánska DolceVita láka nielen na veľmi priaznivú cenu, ale aj na nový nádherne prepracovaný ciferník v štýle art deco. Kolekciu obohacujú aj nové farebné remienky a mňa zaujal tento pánsky model so šírkou puzdra 27,70 x 43,80 mm na dĺžku. Hodinky budú dostupné aj na koženom remienku, no oceľ im náramne pristane. Ak sa rozhodnete pre kožu, môžete si dopriať „Reverso pre masy“, no na tomto oceľovom náramku ide o úplne jedinečný model. Vo vnútri tohto nádherného kúsku bije srdiečko v podobe kalibra L592 s rezervou chodu 45 hodín.
 

 

 

 

Longines Evidenza

 

Diameter: 26.00 X 30.60 mm
Strojček: Automat Cal. L592
Materiál: oceľ
Farba: petrolejová


Posledný model z noviniek je návrat stratenej dcéry, Evidenzy. Ako jediné hodinky z ponuky prichádzajú v špeciálnom súdkovitom puzdre tonnau. Dizajnéri sa pohrali hlavne s ciferníkmi, ktorým pridali modernejší „look“. Arabské číslice na gilošovanom podklade nahradili jemný a hladký ciferník aj s rímskymi číslicami.  Myslím, že v predchádzajúcej edícii to bol celkom veľký problém. Tento dámsky model navyše prichádza v novej a aktuálne modernej zelenej petrolejovej farbe s tmavým nádychom. Rovnako tak pozornosť upúta aj model s reverzným strieborným ciferníkom a zelenými rímskymi číslicami. Rovnako ako v DolceVitta aj tu sa stará o pohon automatický strojček L592 s rezervou chodu 45 hodín. 
 

 

 

Toto bol môj rýchly prehľad noviniek Longines. Verím, že minimálne jeden model vás oslovil, pre viac informácií si pozrite video, všetky modely máme aktuálne skladom. Oceníme tiež, keď budete odoberať náš YouTube kanál, aby sme mohli tvoriť viac obsahu, ako je tento.

Registrácia do newsletteru


Vaše osobné údaje (t.j. Váš e-mail) budeme (Swiss Watches, s. r. o.) spracovávať iba za účelom zasielania newsletterov so zaujímavým obsahom z oblasti e-mail marketingu v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Svoj súhlas so zasielaním a spracovaním osobných údajov môžete kedykoľvek odvolať prostredníctvom odhlasovacieho odkazu v každej kampani.

Máte otázku? Volajte zadarmo

+421 915 849 940
Pondelok až piatok od 9.00 do 17.00

Prečo u nás nakupovať?

5 partnerských predajní 90% tovaru na sklade Vernostné zľavy Autorizovaný predajca