Zenith Defy El Primero 21 - model pre 21.storočie

Švajčiarsky výrobca hodiniek Zenith má za sebou jeden a pol storočia od svojho vzniku a aj v treťom tisícročí si pevne udržuje svoje miesto novým „stotinovým“ chronografom. Zostali verní vlastným koreňom, čiže aj nové hodinky Defy El Primero sa môžu chváliť skvelým výkonom: vlastný certifikovaný strojček riadi stotinový displej prostredníctvom centrálnej ručičky, ktorú charakterizuje unikátna dynamická signatúra jednej rotácie za sekundu. Svojím 44 mm titánovým puzdrom sa Defy El Primero 21 stáva majstrom precíznosti. Najpresnejší sériový chronograf z roku 1969 vstupuje do úplne novej éry.

Zenith ako uznávaný šampión vysokofrekvenčných chronografov, vďaka svojmu legendárnemu stroju El Primero, definuje presnosť hodinkami Defy El Primero 21. Od desatín až k stotinám sekundy - predstavuje to obrovský skok z hľadiska výkonu a inžinierstva.

Z 10 na 100 - zvyšovanie rýchlosti

1969: Zenith svojimi hodinkami El Primero vo veľkej miere prispieva do rodiny chronografov (El Primero v esperante znamená „prvý“): automatický integrovaný mechanizmus so stĺpkovitým kolieskom tiká vo vysokej frekvencii 36 000 vibrácií za hodinu (5 Hz) a umožňuje dosiahnuť desatinu sekundy, čo je chronometrickým certifikátom presnosti. V súčasnosti sú hodinky El Primero najpresnejším sériovým chronografom na svete. Nové storočie prináša nové poznatky a vylepšenia založené na rovnakej DNA, na základe čoho Zenith vylepšuje výkon hodiniek. Model Defy El Primero 21 zobrazuje stotiny sekundy pomocou centrálnej ručičky a tiká vo frekvencii 50 Hz, čo robí tieto hodinky 10-krát rýchlejšími a presnejšími ako ich slávneho predchodcu. Tvrdá práca prináša ovocie v podobe hviezdnej obnovy hodiniek.

Presnosť, rýchlosť a spoľahlivosť: model El Primero z roku 1969 a Defy El Primero 21 zdieľajú rovnaké víťazné gény. V oblasti chronometrie sa značka pýši rekordnými 2 333 cenami. Hlavným rozdielom je, že pri vývine novej generácie brali ohľad na industrializáciu už od začiatku. Defy El Primero 21: 32 mm priemer v porovnaní s 30 mm priemerom jeho predchodcu; svojou hrúbkou 7,9 mm je o 1,4 mm hrubší ako originál; je zložený z 203 komponentov v porovnaní s modelom z roku 1969, ktorý sa skladá z 278 komponentov. Komplexnejšie mechanické funkcie sú vykonávané nižším počtom súčiastok - presne ako v automobilovom a leteckom priemysle. Model Defy El Primero 21 má korene v modernom inžinierstve, ktoré zahŕňa štatistické dimenzovanie zodpovedajúce funkčnému dimenzovaniu pomocou strojov. Všetko navrhli spôsobom, aby zabezpečili zjednodušenú montáž a nastavenie na dosiahnutie najvyššej úrovne výkonu a certifikácie.

Nový model zavádza úplne novú sériu hodiniek El Primero, ktorá prináša vylepšený výkon a výbavu novými regulačnými zložkami, ako aj patentovaný mechanizmus riadenia chronografov. Tento moderný kaliber vybavený chronometrickým certifikátom a merajúci stotiny sekundy hrdo ukazuje svoje ambície: stať sa najpresnejšími hodinkami na trhu. Prepojením modernej technológie s tradičnou odbornosťou sa spája bohatá minulosť spoločnosti Zenith s modernými objavmi v hodinárskom priemysle.

Dvojitá architektúra

Centrálna ručička chronografu vykoná úplné otočenie okolo ciferníka za jednu sekundu, čím sa reprezentuje estetická a vizuálna jedinečnosť nového modelu Defy El Primero 21. Táto jednoduchá, rýchla a priama čitateľnosť stotín nám ponúka možnosť zachytiť realitu v každej sekunde.

Frekvencia dosahuje obdivuhodných 360 000 vibrácií za hodinu, čím zabezpečuje presnosť stotín sekundy. Spotreba energie je 10-krát vyššia ako u predchodcu.

Ďalšia jedinečná charakteristika vyplýva z odhodlania vyhnúť sa rizikám chronografu, ktorý by narúšal plynulý chod hodiniek. Z toho dôvodu je model Defy El Primero 21 vybavený dvoma nezávislými „prevodovkami“ - jedna zabezpečuje chod hodiniek a druhá funkčnosť chronografu. Každá z nich disponuje vlastným súkolesím a uvoľňovacím systémom bez spojenej spojky.

Vďaka svojim historickým koreňom, zotrvačník hodiniek osciluje vo vysokej frekvencii 5 Hz - 
36 000 vibrácií za hodinu, čo je charakteristickou vlastnosťou hodiniek El Primero už od roku 1969. Hodinky El Primero boli od začiatku precíznym prístrojom. Certifikovaný, automatický pohyb hodiniek disponuje s 50-hodinovou rezervou.

Popri svojej integrovanej konštrukcii, dvojitej architektúre a pozoruhodnom chronometrickom výkone nových zotrvačníkov, hodinky El Primero 21 majú patentovanú funkciu resetovania chronografu, ktorá sa skladá z troch srdcovitých častí a z exkluzívneho štartovacieho mechanizmu, zabezpečujúceho súčasné resetovanie sekúnd ako aj desatiny a stotiny sekundy.

Tradícia, ktorá má budúcnosť

Nová generácia dvojitej architektúry hodiniek El Primero poháňa centrálne hodinové a minútové funkcie. Sekundový ciferník sa nachádza pri deviatej hodine, ručička stotín sekundy sa pohybuje okolo obvodu hodiniek, 30-minútové počítadlo je umiestnené pri tretej hodine, sekundy a desatiny sekundy pri šiestej hodine a indikátor rezervy chronografu sa nachádza pri dvanástej hodine. Manuálne navíjanie hodiniek je zabezpečené pomocou korunky, ktorá funguje v oboch smeroch (navíjanie a nastavenie času): v smere hodinových ručičiek navíjate chronograf, v protismere hodinových ručičiek zase navíjate hodinky. Stačí len 25 otáčok korunky na nabitie chronografu. Nezvyčajný dizajn nám umožňuje nazrieť do duše hodiniek, vďaka čomu sa nám odhalia jednotlivé súčiastky. Oscilačná váha ovláda funkciu jednosmerného automatického navíjania hodiniek.

Stotinová jedinečnosť

Hodinky Defy El Primero 21 v sebe zahŕňajú novú generáciu chronografov spoločnosti Zenith, založenú na súčasnej technike, ktorá je vybavená neobyčajnou vizuálnou, auditívnou a dynamickou identitou.

Hrdo reprezentujú dlhoročnú tradíciu a odbornosť výrobcu v oblasti chronometrie a súčasne v sebe zahŕňajú aj najnovšie technologické pokroky. Tento know-how alebo odborná znalosť sa prejavuje aj pri impozantnom dizajne - titánové puzdro s priemerom 44 mm je inšpirované pôvodnými modelmi El Primero. Model je vybavený vrúbkovanou korunkou a tlačidlami. Puzdro s krátkymi úchytkami predstavuje leštenú a saténovú úpravu, zatiaľ čo gumový remienok s koženou vložkou je zabezpečený dvojitou čepeľou.

Stotinový displej spraví dojem už pri prvom pohľade s jeho vnútorným rámčekom so stupnicou od 0 do 100 a veľmi rýchlou stotinovou ručičkou chronografu, ktorá vykoná jednu otáčku za neuveriteľnú jednu sekundu.

Otvorený ciferník odhaľuje elegantný moderný štýl, ktorý vystihuje nový rad značky Zenith. Všetky tieto charakteristické vlastnosti hodiniek El Primero sú prítomné aj v modeloch Defy El Primero 21, spolu s podciferníkmi v dvoch farbách (v modrej a šedej), čím dokonale odzrkadľujú legendárne chronografy z roku 1969.

Defy El Primero 21, definícia autentickej švajčiarskej výroby a istota nových inovácií.

Registrácia do newsletteru


Vaše osobné údaje (t.j. Váš e-mail) budeme (Swiss Watches, s. r. o.) spracovávať iba za účelom zasielania newsletterov so zaujímavým obsahom z oblasti e-mail marketingu v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Svoj súhlas so zasielaním a spracovaním osobných údajov môžete kedykoľvek odvolať prostredníctvom odhlasovacieho odkazu v každej kampani.

Máte otázku? Volajte zadarmo

+421 915 849 940
Pondelok až piatok od 9.00 do 17.00

Prečo u nás nakupovať?

5 partnerských predajní 90% tovaru na sklade Vernostné zľavy Autorizovaný predajca