Novinky TAG Heuer na Watches and Wonders 2022

Diamantová korunka, solárny strojček alebo puzdro s vodotesnosťou 1000m... to sú horúce novinky, ktoré na letošnom hodinárskom veletrhu Watches and Wonders predstavil TAG Heuer. Poďme sa pozrieť, ako sa vydarili.

 TAG HEUER CARRERA PLASMA

Poslednú novinku zo sveta TAG Heuer musím popísať trochu z väčšieho odstupu. Ide o technologickú novinku, s ktorou sme sa v hodinárskom svete zatiaľ nestretli. Je to príbeh uhlíka, karbónových vlákien a diamantov. Vnútri hodiniek je strojček H02T s tourbillonom a karbónovým vláskom. Puzdro a ciferník majú diamantové prvky nebývalých tvarov a rezov. Jedná sa o laboratórne šľachtené diamanty, ktoré „rástli“ vo vákuových komorách pomocou plazmových plynov. Finálne rezy sa vykonávajú laserom a potom sa ich povrch leští. V alumíniovom púzdre hodiniek sú zasadené rôzne tvary týchto diamantov a vrcholným dielom je korunka vyšľachtená z jediného diamantového kusu. Ďalšie diamanty nájdeme na miestach indexov na číselníku, ktorý je navyše posiaty diamantovým prachom. Aj keď TAG Heuer tvrdí, že v nejakom veľmi obmedzenom množstve tieto hodinky skutočně vyrobí, považujem ich skôr za koncept, ktorý nebude bežne dostupný. Už len vďaka cene 330.000, - EUR.

TAG HEUER AQUARACER PROFESSIONAL 1000 SUPERDIVER

Ideme hlbšie do noviniek Aquaracer - a to doslova. Superdiver má titánové púzdro a úctyhodný priemer 45 mm. Je určený potápačom, ktorí sa neboja extrémnych hĺbok. Hodinky sú osadené ďalším novým strojčekom v TAG Heuer portfóliu Cal. TH30-00 s COSC certifikátom. Vznikol v spolupráci manufaktúrou Kenissi. ktorá dodáva strojčeky napríklad Tudoru alebo Norqainu. Považujem ju za veľmi precíznu a tento strojček s rezervou chodu 70 hodín by toho mal byť dôkazom. Hodinky vďaka svojmu veľkému priemeru a výške 15,75 mm nebudú asi pre každého, ale milovníci potápania ocenia perfektnú čitateľnosť prvkov z materiálu Super-LumiNova™: indexov , rúčok a číslic na lunete. Pri vodotesnosti 1000m je samozrejmosťou aj héliový ventil a certifikácia ISO 6425:2018. Hodinky by sme mali dostať na začiatku letnej sezóny, tak prípadný záujemca stihne aj letné potápanie s týmto krásnym modelom na zápästí.

TAG HEUER AQUARACER PROFESSIONAL 200 SOLARGRAPH

Ďalšia novinka je z kategórie, v ktorej TAG Heuer vyniká už dlho: technologické inovácie. V čase, keď celý svet hovorí o nových zdrojoch energie a nutných ekologických zmenách, prináša aj TAG Heuer svoje malé prispenie: hodinky so solárnym dobíjaním. V hodinárskej brandži to nie je prvý pokus - už dlhší čas existujú na trhu hodinky so solárnym dobíjaním prevažne od japonských výrobcov. Vo švajčiarskom hodinárstve je to však pomerne neobvyklý počin. Nový strojček vyvinutý spoločne s manufaktúrou La Joux-Perret, má unikátne parametre: dve minúty slnečného svetla stačí na celodennú prevádzku, po plnom nabití akumulátora je uvádzaná rezerva chodu 6 mesiacov, a pokiaľ vytiahnutím korunky uvediete hodinky do úsporného režimu, tak vám vydrží až 3 ,5 roka. V prípade úplného vybitia batérie dostanete energiu na ďalšiu prevádzku vďaka rýchlemu systému dobíjania už po desiatich sekundách slnečného žiarenia. Puzdro má priemer 40 mm, čierny DLC povrch a pryžový remienok. Indexy a zdobenie lunety sú z materiálu Super-LumiNova™. Osobne sa mi veľmi páči citlivé spracovanie číselníka. Vodorovné linky poznáme už z predchádzajúcich modelov tohto radu a teraz sú tu takmer neznateľne zapracované prestupy pre slnečné lúče.

TAG HEUER CARRERA x PORSCHE

Svety oboch značiek, ktoré prinášajú na trh produkt s názvom Carrera, sa v minulom roku prepojili a okrem rôznych aktivít na poli motošportu prinášajú aj hodinky v špeciálnych a limitovaných sériách. V novinkách pre tento rok je chronograf, ktorý nadväzuje na sériu z minulého roka, má čierne puzdro s úpravou DLC a sčítače zdobené textúrou asfaltu. Krásny kontrast prináša žlté prvky na lunete, ciferníku a remienku, celkovo podčiarkujú „racing“ pocit z týchto hodiniek a pripomínajú jednu z ikonických farieb vozidiel Porsche. Chronograf má vo vnútri puzdra in-house strojček H02 a bude ho vyrobené iba 1500ks. Sme radi, že jeden z nich vám môžeme ponúknuť aj my už v týchto dňoch.

TAG HEUER MONACO x GULF

Vďaka motoristickým legendám 70. rokov Steve McQueenovi a Jo Siffertovi bol model Monaco od začiatku spojený so značkou Gulf. Oranžovo-modrý prúžok, typický pre Gulf logo sa už niekoľkokrát objavil na ciferníku špeciálnych edícií Monaco. Tento rok prvýkrát je Monaco osadené in-house strojčekom H02. Je to v mojich očiach stretnutie dvoch svetov: vintage sveta, ktorý reprezentuje štvorcové puzdro a číselník s logom Gulf, a moderného sveta, z ktorého je Caliber H02 so súčasnými parametrami a 80-hodinovou rezervou chodu. Ja som sa vždy prikláňal k tej vintage kategórii – predsa len pôvodný strojček Calibre 11 a charakteristická korunka na ľavej strane bola pre mňa symbolom radu Monaco. Ale z druhého pohľadu je pochopiteľné, že mať hodinky s fantastickým moderným strojčekom a dobovými Gulf prvkami na číselníku, je veľké lákadlo. Farebné prúžky sú tentoraz veľmi decentné a skvele sa podarilo rozšíriť Gulf grafiku aj na sčítač na pozícii 3. Ide opäť o špeciálnu edíciu a ponúkneme ju záujemcom snáď už v priebehu mája.

TAG HEUER AQUARACER PROFESSIONAL 300 ORANGE DIVER

Už na začiatku roka sme sa dočkali inovovaného radu Aquaracer v prevedení Outdoor, o ktorom písal už môj kolega Martin v predchádzajúcom článku. Rozšírenie tohoto modelového radu sa dočkáme hneď v niekoľkých exemplároch aj neskôr v priebehu roka. Modelový rad Aquaracer určite nie je potrebné dlho predstavovať. V minulom roku prešli tieto klasické diverky rozsiahlejším redizajnom – zmenil sa tvar indexov a obrázok potápača na zadnom viečku, lupa dátumovky je umiestnená pod sklíčkom a nová spona umožňuje rýchle a plynulé predĺženie náramku. Tohtoročnou novinkou je oranžová farba na číselníku. Rovnaký odtieň mali úspešné potápačské modely Heuer na konci sedemdesiatych rokov minulého storočia. Ide teda o pripomenutie dlhoročnej tradície, ktorá TAG Heuer spája s vodnými športmi.

Registrácia do newsletteru


Vaše osobné údaje (t.j. Váš e-mail) budeme (Swiss Watches, s. r. o.) spracovávať iba za účelom zasielania newsletterov so zaujímavým obsahom z oblasti e-mail marketingu v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Svoj súhlas so zasielaním a spracovaním osobných údajov môžete kedykoľvek odvolať prostredníctvom odhlasovacieho odkazu v každej kampani.

Máte otázku? Volajte zadarmo

+421 915 849 940
Pondelok až piatok od 9.00 do 17.00

Prečo u nás nakupovať?

5 partnerských predajní 90% tovaru na sklade Vernostné zľavy Autorizovaný predajca