Longines Zulu Time: Nečakané veľké prekvapenie

12/22/22 Janko Franko

Tento rok so sebou priniesol mnoho zaujímavých noviniek z hodinárskeho sveta. Hodinárske značky pútali každý mesiac našu pozornosť krásnymi kúskami, lákali nás originálnymi novinkami a my nevedeli kam skôr pozrieť. A že sa bolo na čo pozerať!

V záplave krásnych hodín však rozhodne vyčnieva značka Longines, ktorá odvážne kombinuje vlastnú históriu s modernými postupmi a svoje kolekcie rok čo rok obohacuje o zaujímavé a krásne modely. Inak tomu nie je ani dnes.

V posledných dňoch značka zaujala kolekciou Longines Spirit Zulu Time. Ide o rozšírenie úspešnej kolekcie Spirit, ktorá si v pomerne krátkom čase vydobyla stabilnú pozíciu v hodinárskom svete. Longines Spirit Zulu Time je teda ďalším prirodzeným krokom vpred. Dá sa povedať, že sme niečo podobné očakávali. Čo je však prekvapením, je ohromujúca moderná sviežosť, ktorú so sebou kolekcie priniesla. Áno, píšem moderná, hoci tento kúsok môžeme pokojne radiť do kolónky heritage. Aj to svedčí o veľkom majstrovstve hodinárov z Longines. Jednoducho povedané, nový Zulu Time nás doslova posadil na zadok.

História modelu siaha do roku 1925, kedy boli uvedené hodinky Longines s rovnakým názvom. Komplikáciu GMT však použili už mnoho rokov predtým, konkrétne vreckových hodinkách z roku 1908. Spirit Zulu Time je ďalším úspešným článkom v bohatej leteckej histórii značky Longines. Ako už názov naznačuje (výraz Zulu sa v navigačnom a vojenskom prostredí používa na označenie nultého greenwichského času UTC+ 00:00), prvou a veľmi významnou zmenou oproti klasickým Longines Spirit je komplikácia GMT.
Hodinky sú obohatené o 24-hodinovú keramickú lunetu, ktorá umožňuje sledovať druhý svetový čas podľa vlastného nastavenia. Prevedenie lunety je veľmi delikátne, nie je ani hrubá, ani tenká, nekričí, no ani nezaniká. Je správne dominantná a dodáva hodinkám potrebnú výnimočnosť. Ako koruna na kráľovskej hlave. Zväčšenie priemeru na 42 mm hodinkám prospelo, na zápästí sa nestrácajú, no zároveň je ich nosenie stále veľmi pohodlné.

Vyrábajú sa v troch farebných kombináciách: modrej, čiernej a čiernej so zelenou lunetou (môj veľký favorit).  Na výber je oceľový alebo hnedý kožený náramok. Mimochodom, je opatrený vynikajúcim easy-change systémom, takže si ho dokážete vymeniť aj sami v pohodlí domova a bez akéhokoľvek náradia. Ciferník v sebe ukrýva množstvo detailov, ktoré do seba krásne zapadajú a vo výsledku vytvárajú prehľadnú a luxusnú časomieru. Striedanie lesklých a matných plôch na puzdre a náramku dodáva hodinkám väčšiu hĺbku. Sklíčko je zafírové a vodotesnosť hodín je 100 metrov.

Pod ciferníkom s arabskými číslicami pracuje mechanický strojček s automatickým náťahom s označením L844. Spoločnosť ETA vyrobila tento model exkluzívne pre značku Longines. Môže sa popýšiť 72-hodinovou rezervou chodu, kremíkovým vláskom a chronometer certifikátom, ktorý zaručuje presnosť hodín v rozmedzí -4/+6 sekúnd za 24 hodín. Na záver si dovolím tvrdiť, že nový modelový rad Spirit Zulu Time je pre značku Longines obrovským krokom vpred. Hodinky v sebe ukrývajú mnoho prekvapení, o ktorých by som mohol písať celé hodiny, no ako sa hovorí, je lepšie raz vidieť ako stokrát počuť. Takže neváhajte a navštívte naše predajne, kde na vás čakajú nové Longines Spirit Zulu Time. 

Registrace do newsletteru


Vaše osobní údaje (t.j. Váš e-mail) budeme (Swiss Watches, s. r. o.) zpracovávat pouze za účelem zasílání newsletterů se zajímavým obsahem z oblasti e-mail marketingu v souladu s platnou legislativou a zásadami ochrany osobních údajů. Svůj souhlas se zasíláním a zpracováním osobních údajů můžete kdykoli odvolat prostřednictvím odhlašovacího odkazu v každé kampani.

Máte otázku? Volejte

+421 915 849 940
Pondělí až pátek od 9.00 do 17.00

Prečo u nás nakupovať?

5 partnerských predajní 90% tovaru na sklade Vernostné zľavy Autorizovaný predajca