Blog - Martin Demko

Trikrát B: Baselword, Breitling a budúcnosť

V tieni súčasnej situácie, keď sa celý svet na chvíľu zastavil a mnohé je celkom inak, musíme sa zmieriť - pre mnohých možno s maličkosoťu - že každoročné predstavenie hodinárskych noviniek nemohlo byť uskutočnené klasickou cestou v Bazileji. A aby toho nebolo málo, táto najväčšia a zároveň najpopulárnejšia výstava utrpela ohromnú stratu.

Dva dôvody prečo vás nové Omega Seamaster Diver 300M Chronograph okúzlia

Omega po roku 2018 nastavila veľmi vysoké tempo, predstavila pomerne veľké množstvo zaujímavých limitiek, ktoré - ako to už býva zvykom - okolo Slovenska ani nešli. Napríklad 1969 ks je pre niektoré značky polovica ročnej produkcie, Omega takúto limitku vypredá za jedno popoludnie (Omega Speedmaster Moonwatch Apollo 11, 50 Anniversary). Dá sa povedať, že si pomaličky zvykám na tento štýl práce:

 

Nové Omega Diver 300 James Bond sa hlásia do služby

Daniel Craig už horúčkovito pracuje na natáčaní svojho posledného No Time To Die. Podľa predbežných informácii sa dej bude odohrávať aj na Jamajke, mieste kde Ian Flaming napísal svoj prvý román Dr.No.

Láska na prvý pohľad IWC Portugieser EDITION "150 YEARS"

Mal by som sa pustiť do ďalšieho článku, venovanému bazilejským novinkám v podaní Breitlingu, no rozhodol som sa podeliť sa s Vami s niečím zaujímavejším. Túto špecialitku som objavil pri poslednej návšteve našej predajne.

BASELWORLD 2019 Predstavenie noviniek TAG Heuer

Baselworld 2019 je za nami a konečne som si našiel trocha času, aby som mohol pre vás spísať prierez toho najlepšieho, čo som mal možnosť vidieť. Vzhľadom na to, že sa jednalo o môj už v poradí piaty Baselworld, odkedy pracujem s hodinkami, nemôžem sa vyhnúť porovnaniu. Nevnímam len hodinky, (až taký pacient nie som), ale aj okolie, prostredie a v podstate aj celkovú náladu, ktorá sa výstavou nesie. Práve táto nálada bola tento rok významne poznačená odchodom gigantu Swatch group, z nimi uvedeného dôvodu enormných nákladov, ktoré spoločnosť musí vynaložiť za pár dní na tomto výstavisku.

ZAMYSLENIE: Čo sa to so značkou Breitling stalo?

Čo sa to deje so značkou Breitling?

Kam sa podel tradičný duch spoločnosti rokmi rozoznávanej vďaka špecifickému dizajnu, hlboko zakorenenému povedomiu, modelom úplne iným aké ponúkala konkurencia? Prečo už viac nebude okrídlené „béčko“? Alebo o čo ide Kernovi, novému riaditeľovi, chce zničiť to ,čo budoval Leon, Gaston, Willi a neskôr rodina Schneiderovcov?

Hodinky na celý život? Nové Omega Diver 300

V 57-om roku minulého storočia Omega predstavila modelové rady, ktoré mali reflektovať potreby jednotlivých profesií. Speedmaster s chronografom a tachymetrickou stupnicou, neskôr známe ako Moonwatch. Railmaster, odpoveď Bienskej spoločnosti na antimagnetické Rolex Milgauss (referencia 6451), určené pre pracovníkov v elektrárňach, či jadrovom výskume. No a nakoniec, Seamaster 300 pre potápačov. Úplne prvý Seamaster však uzrel svetlo sveta omnoho skôr, a to v roku 1948.

Pozor na investície. Ako si správne vybrať hodinky na celý život?

Máme tu ďalšie pokračovanie sprievodcu výberom náramkových hodín. Tentokrát si posvietime na drahšiu a tú najbežnejšiu kategóriu v rozhraní 1 000 až 5 000  eur.

Každý máme svoje preferencie, osobne by som napríklad neutratil tisíce za koňa, nezaplatil kaderníkovi viac ako 10 eur za strihanie a nikdy by som si nekúpil drahú čistú vodu z trilión rokov starého vrtu na Islande. Všetci máme právo voľby a každého zaujíma niečo iné. No pokiaľ ste hodinkám prepadli, vidíte v tom niečo viac a veríte, že raz ich darujete svojmu potomkovi, potom má zmysel venovať čas aj čítaniu tohto článku.

Rady odborníka: Ako si vybrať správne "entry level" hodinky? (2. časť)

Vitajte pri našom druhom pokračovaní seriálu „Ako si vybrať správne hodinky“. V minulom článku (Rady odborníka ako si vybrať správne "entry level" hodinky 1.časť)  ste sa určite dozvedeli zopár dôležitých bodov a teraz tu máme pokračovanie a ďalšie užitočné rady s tým spojené. Ktoré sú to sa dozviete nižšie.  

Rady odborníka: Ako si vybrať správne "entry level" hodinky? (1. časť)

Existuje pár kľúčových bodov, ktoré by ste mali pred nákupom hodiniek rozhodne zvážiť. Aspekty, ktoré pokiaľ pri výbere zohľadníte, nemôžete pochybiť. Avšak ak predsa len túžite po „kvalitných“ hodinkách od výrobcu „handier“, ďalej nečítajte, naozaj. Kvalitné mäso kupujem od mäsiara, strihať sa chodím ku kaderníkovi a hodinky si kupujem od hodinára. Chápete, kam tým mierim?

4 veci, ktoré by ste o hodinkách s chronometrom mali vedieť

V minulom článku sme sa vám pokúsili priblížiť fungovanie mechanického strojčeka, dnes tu máme ďalšiu zaujímavú tému. Mnohokrát sa stáva, že zákazníci si zamieňajú dva základné výrazy: chronograf a chronometer, pričom ide o dva absolútne rozdielne pojmy. Na to, aby ste v tom mali jasno, som pre vás pripravil tento článok. Takže aký je rozdiel medzi chronometrom a chronografom? Zjednodušene povedané, chronograf sú stopky a chronometer je certifikovaný prístroj na meranie času, skrátene COSC. Čo je ten COSC a čo všetko to obnáša, sa dozviete v nasledujúcich riadkoch.  

Baselworld 2018 Predstavenie noviniek Breitling

Hneď po príchode z Bazileja Vám ponúkam svoje čerstvé zážitky v prvej ochutnávke: značka Breitling.

Registrácia do newsletteru


Vaše osobné údaje (t.j. Váš e-mail) budeme (Swiss Watches, s. r. o.) spracovávať iba za účelom zasielania newsletterov so zaujímavým obsahom z oblasti e-mail marketingu v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Svoj súhlas so zasielaním a spracovaním osobných údajov môžete kedykoľvek odvolať prostredníctvom odhlasovacieho odkazu v každej kampani.

Máte otázku? Volajte zadarmo

+421 915 849 940
Pondelok až piatok od 9.00 do 17.00

Prečo u nás nakupovať?

5 partnerských predajní 90% tovaru na sklade Vernostné zľavy Autorizovaný predajca